Aquarel

Páginas: 7 (1664 palabras) Publicado: 5 de agosto de 2011
Abans de començar ha pintar una aquarel us proposo algunes activitats per tal de d'adquirir alguns coneixements bàsics i soltesa en el maneig dels diferents elements.
Activitats.
Hem de puntualitzar que, una de les bases tècniques de l'aquarel és aconseguir banys o aiguades uniformes i / o degradades, segons convingui. Tot aprenentatge que es basi únicament en la teoria, normalment,serveix de poc, pel que us proposo tres activitats bàsiques: executar una aiguada uniforme, una degradada i una superposició de tres colors, que seran, un cop dominades aquestes tècniques, fonamentals a l'hora d'obtenir uns resultats molt positius.
Preliminars. Abans de posar-nos a pintar hem de preparar tots els materials que anem a necessitar, fins i tot hem de tenir un pla d'actuació perfectamentdelimitat, és a dir, hem de tenir clar que paper farem servir, la superfície, gra i qualitat d'aquest, el color que utilitzarem, els recipients amb aigua: un per rentar els pinzells i un altre amb aigua neta per afegir a les diferents tintes, etc. Un cop tinguem tot preparat procedirem de la següent manera:
1a .- Aiguada uniforme:
1.1 .- Triarem un color, per exemple el blau ultramar i, enun platet, diluirem una quantitat de pigment prou abundant com per cobrir tota la superfície del paper que anem a emprar. El paper pot estar muntat o no sobre un tauler, segons la qualitat, gruix i superfície d'aquest (visiteu l'apartat Materials: El paper).
1.2 .- Un cop tibat o subjecte al tauler, el posarem amb una inclinació entre 20 º i 30 º i, usant una esponja o un pinzell, humitejaremla superfície del paper aplicant més o menys aigua segons el gra i la qualitat d'aquest, tenint la precaució que no ens quedi massa xop i no formi bosses ja que, en aquest cas, els banys que apliquéssim resultarien irregulars.
1.3 .- Tot seguit, amb un pinzell pla, el carregarem de la tinta que hem preparat en el platet i traçarem una pinzellada horitzontal, ferm i suau sobre la part superiordel paper. Observeu com l'aiguada anirà cap avall, tant més de pressa com més mullat i inclinat estigui el paper. Sense pèrdua de temps, tornarem a carregar el pinzell amb la tinta del platet i traçarem una altra pinzellada d'iguals característiques que l'anterior, tenint la precaució de muntar el traç sobre el final de l'aiguada de la pinzellada anterior. Si observem que l'aiguada corre molthauríem de treure aigua del paper o disminuir la seva inclinació. Tornarem a traçar les pinzellades que siguin necessàries repetint sempre el procés descrit anteriorment, fins arribar a la part inferior del paper.
1.4 .- Una vegada que l'aiguada ha arribat a la part inferior del paper, amb el pinzell escorregut, eliminarem la tinta sobrant de la vora inferior i posarem el tauler en posicióhoritzontal, fins que el bany que acabem de donar estar molt sec. Si observem que la tinta ha corregut massa perquè té massa aigua encara estarem a temps d'invertir la posició del paper per tal de traslladar part del bany a la part superior. Quan estigui totalment sec, ha de quedar un color uniforme en tota la superfície sense que es noti cap taca ni degradació del color.
2a .- Aguada degradada.Prepararem una tinta amb un color qualsevol per exemple, blau ultramar. Procurarem que el plat on fem la tinta no estigui molt ple, ha de quedar folgança per poder afegir una mica més d'aigua i que, en introduir el pinzell no s'aboqui la tinta.
2.1 .- En el paper que tinguem preparat, recolzat amb la inclinació pertinent, una vegada que l'haguem humitejat, estendrem la primera pinzelladaamb el pinzell ben carregat de tinta.
2.2 .- Ràpidament descarregarem la tinta sobrant en el platet i, del recipient d'aigua neta que prèviament ens haguem procurat tenir a mà, carregarem el pinzell i el descarregarem l'aigua agafada en el platet de la tinta.
2.3 .- remenarem una mica la nova proporció i amb el pinzell carregat, aplicarem una nova pinzellada amb les mateixes característiques...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS