aqueducte de tarragona

Páginas: 3 (713 palabras) Publicado: 3 de marzo de 2014
Arquitectura romana
Aqüeducte de Tarragona
L'obra que explicare porta per titol aqüeducte de Tarragona, Pont del Diable o Pont de les Ferreres, d'un autor desconegut. El pont té una llargada de217 m i una alçada màxima de 27 m. La distància entre els arcs és de 8 m. La seva localització original és Tarragona.
Pel que fa el context historic, a partir de la segona meitat del segle I aC.L'expansió territorial va provocar la crisi de la República. Conflictes i guerres civils a Roma. L'any 48 aC Juli Cèsar va ser proclamat dictador perpetu i va assumir tots els poders però va serassassinat pels republicans i els patricis.
El seu fill adoptiu, Octavi, va venjar la mort de Cèsar en una guerra civil i l'any 27 aC el senat li va concedir el títol d'August i va inaugurar un nou sistema degovern, l'Imperi.
Al llarg dels segles I i II va ser anomenat pax romana ja que hi va haver poc conflictes. Però entre els segles II i III dC es va difondre el cristianisme dins l'imperi i vacomençar una crisi deguda als atacs dels bàrbars que finalment va acabar amb la caiguda de l'imperi romà.
-Aquesta obra pertany per tant al segle II, període encara de pax romana, hi havia pocs conflictes,podien dedicar-se a encarregar obres públiques, infraestructures....Aquestes construccions donen prestigi als emperadors que les encarreguen i serveixen també com a eina romanitzadora.
Com ja en ditabans, l'autor es desconegut, per tant, no podem explicar la seva biografia.
Ara parlarem dels elements formals de l'obra.
El material utilitzat eren carreus rectangulars de pedra. Els elements desuport del tram aeri del aqüeducte eren els pilars de la base que sostenen els arcs de mig punt inferiors que alhora sostenen una plataforma amb els arcs superiors. L’ element suportat és la galeria deconducció d’aigua. 
Espai exterior; Construït amb carreus regulars col•locats en sec. De cada pilar en neixen dos arcs cosa que enforteix l’estructura. Sobre la 2a fila d’arcades hi ha un canal...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Aqueducte De Tarragona
  • Comentari Aqüeducte de Tarragona
  • Tarragona
  • Aqüeducte
  • Aqüeducte De Segovia
  • AQÜEDUCTE DE SEGOVIA
  • Aqüeducte de Segovia
  • Aqüeducte de les Ferreres

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS