Aqüeducte De Segovia

Páginas: 3 (708 palabras) Publicado: 25 de febrero de 2013
AQÜEDUCTE DE SEGÒVIA

Context cronològic, històric i cultural
Hi ha hagut un debat sobre quan es pot datar, no se sap exactament, però van descobrir lallegenda commemorativa que posava “Imp... Nerva Caesar”. Això va fer que datessin aquesta obra en el mandat de Nerva, a l’any 97. Altres estudis el consideren anterior, fins l’any 90, època de Domicià,o posterior, a principis del selgle II, en el mandat de Trajà.
En el segle I i II, Roma ha finalitzat les conquestes, ha creat el seu imperi i es dediquen a consolidar les conquestes i a organitzartot el territori econòmicament, socialment i políticament. Aquesta organització està dirigida amb la finalitat de mantenir el poder dels emperadors. Exploten les seves conquestes, realitzen laromanització que consisteix en fer una xarxa de comunicacions perquè l’exèrcit pugui desplaçar-se per tot el territori conquerit i així construir edificis romans per totes les ciutats conquerides. Considerenque totes les ciutats han de ser iguals que Roma, ja que és la gran capital. Aquestes conquestes van suposar l’esclavització dels ciutadans dels llocs conquerits. Econòmicament, tot l’excedent delsaltres territoris va a parar a Roma, on el controlen els caps polítics i els serveix per mantenir l’estat romà, també l’utilitzen per consolidar el seu poder polític.

Estil
L’estil de l’aqüeducteés romà, les característiques més importants d’aquest estil són:
- Eclecticisme, adopten influències etrusques com per exemple l’arc, i les adapten a les seves necessitats.
- Pragmatisme ifuncionalitat, construeixen segons les necessitats que tinguin, per usos pràctics. Totes les construccions tenen una funció.
- Utilitzen els materials en funció del què hagin de construir, el que els siguimillor. Per exemple, en l’aqüeducte utilitzen pedra perquè sigui rígid. Recobreixen les construccions amb marbre i bronze.
- Els romans eren tan enginyers com arquitectes.
- L’arquitecte és un artesà...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Aqüeducte de Segovia
  • Aqueduct of segovia
  • Aqüeducte
  • Segovia
  • segovia
  • aqueducte de tarragona
  • Aqueducte De Tarragona
  • Aqüeducte De Les Ferreres

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS