Ara Pacis Valeria

Páginas: 2 (341 palabras) Publicado: 22 de septiembre de 2015
Ara Pacis Augustae
Identificació:
Títol: Ara Pacis Augustae o Altar de la Pau d'August.
Autor: Desconegut.
Cronologia: 13-9 a.C.
Tipologia: Altar.
Material: Marbre de Carrara.
Mides: 3,68 m x 11,60m x 10,65 m.
Estil: Imperial romà.
Tema: commemoratiu.
Localització: Museo dell'Ara Pacis (Roma).

Anàlisi Formal:
L'Ara Pacis es un monument de planta rectangular, és un edifici religiós que envoltaun altar central. No té coberta, té un podium que fa d'element sustentant. El monument té dues entrades: la principal, que s'aixeca sobre un podi amb escales i una altre porta orientada a l'est, erenintroduïts al recinte sagrat els animals que havien de ser sacrificats.

La cara exterior de l'edifici esta recoberta per relleus escultòrics, que esta dividida per dues franges, la franja inferioresta decorada amb fulles i a la superior es representen escenes mitològiques i històriques relacionades amb l'emperador August. Als cantons i a les bandes de les portes, les franges longitudinals estandelimitades verticalment per pilastres de capitell corinti.

La part interior de l'edifici té una decoració a la part superior de bucranis (cranis de bou frontalment). També hi ha una combinaciód'alt relleu amb el relleu mitjà i el bai, amb la qual s'aconsegueix una extraodinària sensació de profunditat. Al donar més volum a les figures remarca la importància dels personatges. La posició de lesfigures i els plecs de les túniques crea una sensació de moviment. També tenim que detacar el realisme dels rostres.
Aquest edifici pertany a l'estil imperial romà perquè barreja diferents estils enl'arquitectura.

Interpretació:

Un altar tenia la funció de commemorar a un deu, però l'Ara Pacis servia per exaltar la figura del primer emperador de Roma, August (el sublim). Aquesta condició queservia de fonament a la divinització d'August, està present en el programa iconogràfic de l'Ara Pacis.

L'emperador August va deixar un escrit, com un testament espiritual, perquè sigui gravat en...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Ara Pacis
  • Ara Pacis
  • ara pacis
  • Ara pacis
  • Ara pacis
  • Arco tito y ara pacis
  • Arte: ara pacis augustae
  • Ricard meier y el ara pacis

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS