Aral el mar perdut

Páginas: 2 (369 palabras) Publicado: 4 de enero de 2011
"ARAL EL MAR PERDUT"
És un documental patrocinat per Roca i elaborat per Isabel Coixet. La versió original és en anglès i subtitulat en català i castellà.
La pel•lícula tracta el tema de ladesaparició d’un dels mars en la regió sud-occidental de Rússia, exactament entre Kasajstan i Muyak. Ens explica que durant la Unió Soviètica, degut a una gran necessitat de cotó, van decidir plantar aquestal costat dels rius que dirigeixen les seves aigües cap al mar d’Aral. Va ser gràcies a aquests recursos hídrics que va ser possible el seu conreu. Com a resultat, si bé aconseguiren obtenir cotó, laseva producció va comportar una reducció d’aigua al mar, amb el qual aquest es va començar a evaporar i l’any 1975 es podia observar aquest canvi a diari. Avui en dia el nivell del mar ha disminuït un75%, sobretot en la regió de Muyak.
Muyak, el que abans era una ciutat costanera, s’ha trobat amb múltiples problemes. En primer lloc han perdut la seva activitat econòmica principal- la pesca. Elspescadors que formaven la major part de la població es troben sense feina i la fàbrica de conserves, on treballaven més de 600 persones, ha tancat les seves portes. En segon lloc el clima ha patituns canvis radicals, les temperatures s’han incrementat, els virus que habitaven al mar s’han evaporat i s’han expandit entre la població. La manca d’aigua es pot considerar un dels problemes més greusperquè fa que les condicions sanitàries siguin preocupants.
Només queden records... Els records d’un passat gloriós que estan guardats en el museu. Hi ha una inscripció en la paret d’aquest museu: "People save Aral" ( gent salveu l’Aral) i al voltant centenars de fotografies, pintures, gantxos dels pescadors, etc...
Tot i això, la gent del poble no perd l’esperança de que algun dia les aigüesdel seu mar tornaran i que una vegada més tornaran a ser feliços. Hi ha, fins i tot, una llegenda de que l'Aral s’ha secat 3 vegades i tres vegades han tornat a ressorgir les seves aigües.

" If...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • mar aral
  • El mar de aral
  • Mar Aral
  • Mar aral
  • Mar aral
  • Mar de aral
  • Mar Aral
  • Mar Aral

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS