Arc De Triomf

Páginas: 2 (316 palabras) Publicado: 8 de enero de 2013
Arc de Triomf.
Símbol de progrès.
Exposició Universal del 1888.

L'Arc de Triomf va ser construït arran de la Exposició Universal de 1888 i era la porta d'accés al recinte firal. És obra del'arquitecte Josep Vilaseca i Casanovas.

Es tracta d'una construcció vermellosa de maó vist d'estil neomudèjar, molt habitual a l'època.
Hi destaquen els relleus escultòrics de la part superior: elfris de la façana principal, la que dóna al passeig de Sant Joan, conté l'escultura "Barcelona rep les nacions" de Josep Reynés; el de la façana posterior "Recompensa", de Josep Llimona, representa ellliurament de guardons als participants de l'Exposició.
Els frisos dels costats inclouen al·legories de l'Agricultura i la Indústria, obra d'Antoni Vilanova, i del Comerç i l'Art, de Torquat Tassó.La decoració es completa amb una sèrie d'escultures al fris, l'escut d'Espanya al capdamunt i els escuts de les diverses províncies espanyoles tot al voltant de l'arc en cadascuna de les façanes.Al 1888 Barcelona era la primera ciutat espanyola a nivell industrial. Es considera que l’organització de l’Exposició va ser el reflex de la bona relació entre la restaurada monarquia i la burgesiaindustrial catalana, que havia recolzat el retorn monàrquic, en busca d’una pau social que permetès un desenvolupament econòmic.

Organitzar una exposició era una oportunitat de desenvolupamenteconòmic per a la ciutat organitzadora i alhora beneficiava d’un gran prestigi internacional.

A nivell de Barcelona, l’Exposició va suposar una millora de l’imatge de la ciutat, que va haver deconvertir-se en una ciutat més moderna, als ulls dels seus visitants. Es van il·luminar elèctricament els primers carrers de la ciutat, es van urbanitzar els barris que envoltaven l’exposició, es varevitalitzar el sector de la construcció i el nombre de visitants va proporcionar grans ingressos a tots els sectors de la ciutat.

Podem considerar l’exposició, com el gran pas de l’economia catalana cap...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • EL TRIOMF DE LA VOLUNTAT
  • Arc (contribuyente)
  • tlc y arc
  • Arc 1004
  • Arc reactor
  • Arc 11463
  • ARC NGELES
  • Arc View

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS