Ardipithecus

Páginas: 6 (1370 palabras) Publicado: 14 de mayo de 2012
Tots els essers humans ens fem una pregunta: D’on venim? Darwin va arribar a la conclusió que el ser humà, igual que totes les espècies havia evolucionat mitjançant la selecció natural, però Darwin no tenia cap fossils d’hominids en que pogues demostrar la seva teoria. Avui dia tenim aquests fòssils i podem investigar quines son les nostres arrels.
L’ “Ardipithecus ramidius” l’esquelet d’unhominid més àntic trobat fins ara, va viure aproximadament fa 4,4 milions d’anys, el descobriment el van fer un equip d’investigadors internacionals en Etiopia, la seva geografia inclou muntanyes altisimes, deserts ABRASADORES i llacs immensos però a més a més d’això en ella S’ASIENTAN les arrels més profundes de l’origen de l’home.
L’esquelet que sa trobat, batejat amb el nom d’Ardi era femella,media uns 120 centimetres i pesava 50 kilograms.
Durant casi un segle els cientifics pensaben que els nostres abanpassats van començar a caminar drets en el moment en que van abandonar el bosc i és van establir en les sabanes obertes. El fet de no haver-hi arbres i no poder practicar la braquiació els primers hominids d’alguna manera es veien obligats a baixar de l’arbre i adaptar-se a una novapostura per desplaçar-se amb més eficacia en llargues distàncies.
Khadar el nord-est d’Etiopia va ser el lloc d’un descobriment històric l’any 1974, van denominar aquesta nova espècie com “Australopithecus afarensis” , l’esquelet é més conegut com a “Lucy”. La majoria dels experts havien dit que l’aatomia d’un fòsil tan antic estaria a mig camí entre els sers humans moderns i l’antepassat comú quevam compartir amb els ximpanzes actuals però es va analitzar l’esquelet de “Lucy” és van desmontar totes aquestes idees, van descobrir que no era la balvula perduda entre els sers humans i els ximpanzes de fet, la seva anatomia indicava que caminava sobre dos extremitats, el que significa que Lucy és de la mateixa familia que els essers humans, la podem situar amb la mateixa rama del nostre arbregenerològic, els homínids, els “Australopithecus afarensis” per tant eren bípers, per tant aquest esquelet no ens donava la resposta de que en quin moment aquests homínids evolucionen cap al bípedisme i perquè?
L’objectiu primordial dels cientifics era donar resposta a totes aquestes preguntes, Com eren els avantpassats de Lucy? Havien après a caminar o encara es despaçaven apoiant-se als seusNUDILLOS? Vivien en àrbres com els monos?
El 17 de desembre del 1992, en la regió d’Afar (Etiopia), Gen Suwa va descobrir un molar envoltat de fòssils de mono i fusta fosilitzada, es tractava d’un molar d’un homínid, dos dies mes tard ALAMAYU WASHFARD va trobar una mandíbula de nen amb un molar encara al seu lloc, veien els sucessius descobriments els investigadors van continuar excavant. ALAMAYUun dels millors buscadors de fòssils del món va trobar un os d’un braç, havien descobert un nou himínid batejat com Ardipithecus ramidus. Fins al moment encara no s’havia trobat cap esquelet, amés era molt dificil trobar-ne un amb aquelles condicions. JOHAN ESCAILI SELACI va descobrir un petit fragment d’una mà, al dia següent van trobar més fragments de dits, els descobriments eren successius:un os d’una cama molt deteriorat. Amb la pelvis casi completa, l’os del tormell, ossos dels peus i de les mans, de les cames, dels braços, i finalment el crani i la mandivula superior, ja que la inferior ja s’havia descobert anteriorment. En total van trobar 90 fòssils. Tots pertaneixien a un unic hominid, conegut amb el nom d’Ard, en el que va morir més d’un milió d’anys abans de Lucy. Els ossosd’ardi eren tan antics que ja no contenien cap material útil per la datació, van examinar les roques trobades amb l’esquelet, pero s’havia d’anar molt en compte perquè no servien totes les roques, que estaven entre dos capes de sendra volcànica, ARGÓ. La datació va ser molt precisa: 4,4 Ma, el marge d’error podria ser d’uns 50.000 mil anys. Per tant, aquest esquelet, Ardi, es el més antic que...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Ardipithecus ramidus
  • Ardipithecus Ramidus
  • Ardipithecus kadabba
  • Ardipithecus
  • Ardipithecus Ramidus Trabajo
  • ardipithecus ramidus
  • Ardipithecus Ramidus
  • evolucion del ardipithecus

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS