Argentina

Páginas: 11 (2705 palabras) Publicado: 10 de noviembre de 2015
Argentina























Penella Paltre, Isaac
3esoB

1.Capital d’Argentina: Buenos Aires

Es divideix en 48 barris, i n’és la ciutat més important del pais, conté el port més important.
Està situada a la costa del Riu de Plata, i just a l’altre banda del riu es troba Montevideo (la capital d’Uruguay).

És el centre econòmic, financer, industrial i cultural d’Argentina.
També tenen uncentre acadèmic en ser de les universitats més importants del país. La ciutat va ser elegida com a Capital del disseny el 2005 per l’UNESCO.

1.2.Població
Té una població de quasi 3.000.000 d’habitants, però a la seva area metropolitana en té mes de 12.000.000 al Gran Buenos Aires, que és un dels centres urbans més grans del món.


La seva població no creix desde l’any 1960 degut a les baixestaxes de naixements, i segons la tendencia de la gráfica continuaran baixant.


1.3.Clima


Com es pot observa a la gráfica podem observar que es bastant marcada per l’estiu i l’hivern per exemple, es pot observa a la gráfica com el clima baixa i puja segons en apropem o ens allunyem de l’estiu.
Els estius són càlids, amb una mitjana de 24,5 °C. Els hiverns són suaus, amb una temperatura mitjana ded'11 °C.
Peró rarament es donen temperatures inferiors a 0 °C i superiors a 36 °C. 
La temperatura mitjana al llarg de l’any és de 17,6 °C; aixó vol dir que el clima de la ciutat és temperat i humit grácies a ser una ciutat costera.




2.1.Mapa Polític













Argentina té 23 provincies, la més important és la seva capital autónoma Buenos Aires; aquestes 23 provincies tenen un total de més de21.000.000 d’habitants segons l’estudi del 2012.
Argentina té un total de 13 rius, peró els més importants de tots ells son els següents:
1-Rio Paraná
2-Rio Paraguay
3-Rio Dulce o Salí
4-Rio Colorado






2.2.Mapa Físic

Com es pot observar a l’imatge a mesura que ens anem cap al a la frontera del oest l’altura puja ja que es troba una gran i llarga serralada.
En canvi si anem a la costa delpais podem observar que les altures son mínimes i no n’hi ha cap muntanya o serralada pel mitj.





La zona central d’Argentina, en cancvi podem comença a trobar bastantes pujades i baixada d’altures. Per exemple a la zona central del pais, a mesura que anem cap al sud podem veure que l’altura va baixant, però si anem al nord podem veure que al centre baixan les altures, i a la serralada al’inreves.
Aqueste serralada marca la frontera entre Argenitina i Chille.









2. Historia d’Argentina


Introducció

El seu nom té com a origen el llatí "argentum", que significa plata. Els conqueridors Espanyols van cridar a aquesta regió del món d'aquesta forma ja que creien, que aquí es trobaven grans quantitats d'aquest mineral.
La història de l'Argentina, va començar amb l'arribada dels espanyolsen l'expedició de Juan Díaz de Solís en el 1516 al Riu de la Plata, es a dir que aquest país té els seus orígens espanyols.









Conquesta i Colonia (1492-1776)

En 1536 Don Pedro de Mendoza va fundar Santa María dels Bons Ayres, la primera ciutat argentina. La misèria i la gana van matar a Mendoza i la seva gent, per tant Buenos Aires va quedar despoblada fins a la seva segona fundació perJuan de Garay en el 1580.
Les ciutats argentines van ser fundades per conqueridors que provenien de diferents zones d'Amèrica.
La corrent pobladora de l'est, arribada des d'Espanya, va prendre com a base d'operacions la ciutat d'Asunción i va fundar les ciutats litorals. La que va venir des del Perú va ocupar tot el Nord-oest argentí.

Virregnat (1776-1810) 

El que avui és l'Argentina va ser dePerú, fins que al 1776 Carlos III va crear el Virregnat del Riu de la Plata.
La capital, Buenos Aires, es va convertir en un gran port comercial i es va incrementar l'exportació de cuirs i de la plata provinent de les mines. El sistema imposat per Espanya prohibia comerciar amb un altre país que no fos la pròpia Espanya.
Això encaria els productes i complicava l'exportació al mateix temps.
En...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Argentina
  • Argentina
  • Argentinidad
  • Argentina
  • Argentina
  • argentina
  • Argentina
  • Argentina

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS