Argo

Páginas: 5 (1241 palabras) Publicado: 8 de abril de 2014

EL VIATGE DE L’HEROI - “ARGO” de Ben Affleck

1. Storyline

Un expert en rescatar ostatges és enviat a Iran per aconseguir treure del país a sis diplomàtics estatunidencs que estan refugiats a casa de l’ambaixador de Canadà al país.

Els sis diplomàtics van fugir de l’ambaixada dels Estats Units a Teheran després que els seguidors de Ayatolá Jomeini l’ocupessin per demanar l’extradiciódel Sha de Pèrsia. La CIA i el Govern Canadenc organitzen una operació conjunta per rescatar aquests sis diplomàtics. El perill és constant, si són descoberts seran detinguts i molt possiblement assassinats.

L’expert en rescats idea un pla per treure’ls de país; fer-se passar per un equip d’un rodatge d’una pel·lícula de ciència-ficció. Amb els soldats iranians sempre un pas darrere seufinalment aconsegueixen sortir del país.

2. Anàlisi

1. El món ordinari (el protagonista en la seva existència quotidiana, gens exòtica): El personatge de Ben Affleck al principi del film es veu com parla amb el seu fill i se sap que amb la seva dona s’han separat un temps.

2. La crida de l’aventura (un repte trenca la monotonia i situa al futur heroi davant dels riscos de la seva empresa. Ésl’arrencada del guió, l’inici de l’aventura. S’estableixen les regles del joc, es planteja la contesa i es defineix l’objectiu): El personatge es dedica a rescatar ostatges. Davant el cas dels sis diplomàtics que han fugit de l’ambaixada d’Estats Units a Teheran i que estan refugiats a casa de l’ambaixador de Canadà al país és avisat per la CIA per ajudar-los a idear un pla perquè puguin tornar acasa. Se celebra una reunió on es proposen diferents opcions però cap acaba de convèncer al protagonista, especialment. En una conversa que té amb el seu fill a la nit té la idea perfecta per treure els diplomàtics del país: fer-los passar per un equip de filmació d’una pel·lícula de ciència-ficció. La presenta davant la CIA, alguns tenen dubtes i d’altres accepten. Finalment viatja a Iran perajudar personalment a les persones que estan allà atrapades.

3. Rebuig de la crida (el protagonista percep el perill d’allò desconegut abans d’embarcar-s’hi): Sap que és una estratègia molt perillosa i que està posant la seva vida en perill. Cal organitzar bé tots els passos perquè la història sigui creïble. Creen una empresa de producció fictícia, compren els drets d’una pel·lícula, fanpublicitat als mitjans i celebren festes de presentació amb l’objectiu d’aconseguir una història sòlida.



4. El mentor (encoratja al protagonista. L’ajuda amb la seva experiència i els seus mètodes però, arribada l’hora final, no pot substituir el deixeble): Busca un expert en cinema que coneix (el personatge que interpreta l’actor John Goodman) bé el negoci i que l’ajuda en tots els detalls.5. Travessia del primer llindar (l’heroi accepta el repte i s’aventura en un ambient estrany i perillós. No hi ha marxa enrere): Des de la CIA no tots ho veuen clar. Quan ell està ja a punt d’agafar el vol cap a Estats Units la CIA es fa enrere i cancel·la la missió. Ell és informat que no disposa del suport de la CIA per acabar de portar a terme la missió però ell decideix tirar endavant el plaigualment.

6. Proves, aliats, enemics (ajuden l’heroi a conèixer les regles del nou món en el qual s’ha endinsat): Ha de superar diferents dificultats: la història sigui sòlida, aconseguir passaports falsos, els permisos d’entrada al país, permisos per rodar al país (contacte amb el ministeri de Cultura), passar tots els controls de sortida del país, etc. Com aliats principals trobem elspersonatges productors de cinema que l’ajuden a crear una història sòlida i creïble. Una part de la CIA que finalment no el deixen en l’estacada i l’ajuden. Els enemics són els seguidors de Ayatolá Jomeini que es revolten contra Estats Units i no deixaran escapar res ni ningú que tingui relació amb Estats Units del seu país.
7. Aproximació a la caverna (és la fase d’aproximació o acostament on el...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Argo
  • Argo
  • Argo
  • Argo
  • argo
  • argo
  • Argo
  • Pelicula Argo

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS