argonautes del pacific occidental

Páginas: 23 (5667 palabras) Publicado: 29 de mayo de 2013

ÍNDEX


Introducció ………………………. 3

Biografia ..………………………... 5

Resum .................................……….6
- Les canoes .....................................11
- La màgia i la Kula ............................12

Reflexió final …………………….. 15

Bibliografia ……………………… 17



















Introducció

Abans de llegir aquest llibre, la meva impressió era queseria quelcom dens i avorrit d’una narrativa amb un registre eminentment científic sobre la descripció i racionalització de la cultura. Això ho extrapolava per la tradició acadèmica antropològica del segle XIX, les dimensions del volum i la referència als argonàutes en paral·lel al clàssic grec de Jasó i els argonautes, on un grup d’herois han d’anar fins a un indret oníric on adquiriran l’eina queels ajudarà a recuperar el regne en mans d’un tirà.
Tot i això, amb la informació extreta de l’exposició a l’aula, la pel·lícula biogràfica, i la lectura dels seus textos em va esborrar aquestes predisposicions completament errònies. En la línia de Franz Boas, cal reconèixer que la narració que empren ambdós és més clara i menys a priori amb uns conceptes metodològics més refinats que produeixenuna recollida d’informació més sofisticada i verídica. Així, la seves estades de treball de camp iniciaren aquest coneixement menys ingenu i més real, tot i que encara relatiu de les determinacions socials i culturals. Aquesta tasca la considero importantíssima en aquest procés humà d’emancipació i regulació de les seves capacitats i funcions que es du a terme amb el coneixement en general, peròque el mètode científic ha aportat un major consens sobre tot allò concret.
En aquesta obra espero reconèixer els elements tractats a l’aula sobre les disposicions del treball de camp així com els enfocaments antropològics i els punts d’inflexió que marquen els criteris. D’aquesta manera, les descripcions etnogràfiques, les relacions socials entre la família, el clan, la tribu, els pobles, lesraces i l’entorn, el mètode per extreure les funcions generals d’uns institució sense afegir originalitats individuals, és a dir, valorar allò significatiu de la investigació, la linia argumental que se segueix, etc. ho espero reconèixer i enfortir les ganes d’una recerca antropològica.
En la meva versió en català d’edicions 62 de 1986, tot llegint les primeres paraules em sembla una narració amena ique no només està restringida al sector sociològic o antropològic sinó que pot ben bé ser, una eina de comprensió del funcionament de les persones en societat a l’abast d’un ampli ventall de persones malgrat cert vocabulari un xic rebuscat.

Biografia

Bronislav Kaspar Malinowski va néixer el 7 d’abril de 1884 a Cracòvia, Polònia, on assistí a la universitat de Jagelònia el 1903 per estudiarfilosofia, i després obteningué el doctorat en física i matemàtiques l’any 1908. En aquest període l’influí l’obra de James Frazer The golden bouhg i, en les seves paraules, el consagrà en una vida dedicada a l’antropologia. Anys més tard, Frazer elaborarà el pròleg dels Argonautes.
Així, va aprofundir els seus estudis de psicologia i economia en la seva estada a Leipzig, a Alemanya, i en elLondon School of Economics on rebé forta influència del professor C.G. Seligman, el qual és la referència de l’estudi de Malinowski a Nova Guinea per les seves anteriors etnogafies de la zona, i E. Westermarck. Londres serà la seva llar acadèmica els propers 20 anys. El 1913 escriu el seu primer llibre The Family among the australian aborigines i a l’any següent, amb 30 anys, salpa cap a Nova Guinea.Allà escriu una primera etnografia: The natives of Mailu (1915) i es percata de les deficiències del mètode etnogràfic del moment.
Amb la I Guerra Mundial començada, a meitats de 1915 viatge cap a les illes Trobriand, fora dels districtes meridionals anglesos on va començar, ja que pertanyia a l’Imperi austrohungarès. En aquest nou territori va començar a canviar el mètode del...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Los Argonautas Del Pacifico Occidental
  • Monografia Argonautas del Pacífico occidental
  • Reseña de "Los argonautas del pacífico occidental"
  • Los Argonautas Del Pacifico Occidental
  • Kula-Los argonautas del pacífico occidental
  • Los argonautas del pacífico occidental
  • los Argonautas del Pacifico Occidental
  • Los Argonautas del Pacífico Occidental

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS