Armenia

Páginas: 4 (940 palabras) Publicado: 30 de marzo de 2014
ARMÈNIA
Què és Armènia?
Armènia és un país del Cauques, des del 1990 una república independent que es va segregar de la Unió Soviètica. Geogràficament l'estat armeni pertany a Àsia, tot i queestà fortament lligat a Europa per raons històriques i culturals. Els seus límits són Geòrgia al nord, l'Azerbaidjan a l'est, Turquia al sud-oest i l'Iran al sud-est. La capital és Erevan.
Llengua:L’Idioma armeni és una rama de la família de les llengües indoeuropees, i amb uns 8 a 10 millions de parlants és una de les llengües més petites que sobreviuen. És llengua oficial en Armènia a més decomptar amb una important presència en els països circumdants (Rússia, Síria, Turquia, Iran i Geòrgia). També és parlat a la resta de països on hi ha presència de la diàspora armènia (França, Síria,Líban, Grècia, Argentina, Brasil, Uruguai, Canadà i Estats Units, especialment en Los Angeles i Nova York.
Religió:
L'adopció del cristianisme com a religió de l'estat en 301 d. C., va ser un pascrucial per a la vida del poble armeni. Es va establir una Església que encara existeix, amb independència de l'església catòlica i de les les esglésies ortodoxes, havent arribat a ser així des de l'any451 a. C.
Durant els seus eclipsis polítics, Armènia va dependre de l'església per preservar i protegir la seva identitat única. No obstant això, a causa de l'agitació contínua que caracteritzal'escenari polític d'Armènia, el poder polític el va traslladar a llocs més segurs i l'Església va acceptar el trasllat a diferents llocs, juntament amb l'autoritat política. Per tant, finalment es vatraslladar a Sicília.
el deteriorament de la situació a la regió, va portar als bisbes de Armènia per triar un Catòlic de Echmiadzin, la seu original del Catolicosat.
Des de 1441, s'han nomenat dosCatòlics a l'Església armènia, amb la igualtat de drets i privilegis, i amb les seves respectives jurisdiccions. La primacia d'honor del Catolicosat de Echmiadzin, sempre ha estat reconeguda pel...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • los armenios
  • armenia
  • Armenia
  • armenia
  • Los Armenios
  • Armenia
  • Armenia
  • Armenia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS