armoniaa

Páginas: 2 (423 palabras) Publicado: 11 de marzo de 2014
1. ORIGEN DEL POP
És un gènere de música popular que va tenir el seu origen a finals dels anys 50 com una derivació del rock and roll, en combinació amb altres gèneres musicals que estaven en vogaen aquell momento. Els termes música pop i música popular s'usen sovint de manera indistinta, encara que el segon té un sentit més ampli al donar cabuda a altres gèneres diferents del pop que esconsiderin populars.
Com a gènere, la música pop és molt eclèctica, prenent prestats sovint elements d'altres estils com el dance, el rock, la música llatina, el rhythm and blues o el folk. Amb tot, hiha elements essencials que defineixen al pop, com són les cançons de curta a mitja durada, escrites en un format bàsic (sovint l'estructura estrofa-tornada), així com l'ús habitual de tornades repetitsi de temes melòdics i enganxosos . La instrumentació es compon habitualment de bateria, baix, guitarra elèctrica, veu i teclado.

2. CARACTERÍSTIQUES GENERALS I ESTÈTIQUES
Els musicòlegs solenidentificar una sèrie de característiques com típiques del gènere de música pop : un enfocament en cançons individuals o senzills ( singles ) , en lloc de en obres extenses o àlbums , l'objectiud'atraure un públic general , en lloc de dirigir-se a una sub - cultura o ideologia , una preferència per l'artesania per sobre de qualitats formals artístiques ; cert èmfasi en l'enregistrament , producciói tecnologia , abans que l'actuació en viu , i una tendència a reflectir les tendències existents en lloc dels desenvolupaments progresivos.
El principal element de la música pop és la cançó ,sovint d'entre tres i cinc minuts de durada , generalment marcada per un element rítmic constant i notable , un estil afí al corrent dominant , i una estructura tradicional i simple. Les variants méscomuns són l'estrofa -tornada i la forma de trenta- dos compassos , amb una especial atenció a les melodies enganxoses i una tornada que contrasta melòdica , rítmica i harmònicament amb la estrofa. El...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS