arno stern

Páginas: 3 (743 palabras) Publicado: 10 de abril de 2013
Arno Stern: Taller de pintura
La increïble història d'Arno Stern comença al final de la Segona Guerra Mundial quan, amb només vint anys, li posen a cura d'un grup de nens, orfes de guerra, en unorfenat suís. A causa, per sort, a la seva inexperiència i la seva falta de qualsevol formació sobre nens, no té millor idea que posar-los a dibuixar de forma lliure per mantenir entretinguts, resultantaquesta activitat amb un èxit inesperat, que l'anima a continuar amb l'experiència obrint un taller de pintura a París conegut com "Li Closlieu". Aquí estableix les condicions de treball, conegudescom els principis de l'educació creadora.
Els descobriments que Arno va fent entorn del dibuix infantil i els nens, el porten a iniciar un periple per tot el planeta, a la recerca de tribus que en plesegle XX no hagin tingut encara contacte amb la civilització occidental. Arno està buscant, amb aquestes investigacions, la confirmació del que ell ha cregut descobrir amb les seves experiènciesinicials en el orfenat suís i al seu taller de París, i que donarà lloc al que ell ha anomenat la formulació. Aquesta manifestació universal atenia a necessitats de l'ésser humà.
La idea que està darrerede la formulació és que tots els éssers humans tenim una "memòria orgànica" que és universal i que s'expressa a través del dibuix lliure i espontani. La constatació d'això va venir donada per lacomprovació realitzada per Arno en aquests viatges per tot el món, que nens i adults realitzaven les mateixes figures i dibuixos a tot arreu.
"La formulació és una manifestació complexa, original,estructurada i universal (...)"
"La formulació no és tributària, ni pròpia d'un ambient sociocultural particular. No és fruit d'un aprenentatge, sinó únicament d'un exercici continuat que desenvolupaaptituds innates i les orientacions cap a aquesta manifestació, en lloc de a la creació d'obres que serveixin a la comunicació. "
Paral•lelament a això, segueix treballant en el seu "Closlieu", que és...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Revisitando Arno Stern: Olhares (Multi)Coloridos Para Os Desenhos Infantis
  • Sterna elegans
  • Informe Stern
  • Arno Peters
  • La Teoria De Stern
  • Grete Stern
  • Daniel Stern
  • Informe stern

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS