Arqueologia en egipto

Páginas: 5 (1197 palabras) Publicado: 8 de mayo de 2014


L’Arqueologia a Egipte
Guió

1. L’Arqueologia
1.1. Tipus d’arqueologia
2. Antic Egipte
3. L’Arqueologia a Egipte
3.1. Temples
3.1.1. Luxor
3.1.2. Karnak
3.1.3. Philae
3.1.4. Khnum
3.1.5. Abu Simbel
3.2. Saqqara
3.3. Giza
3.3.1. Piràmide de Kheops
3.3.2. Piràmide de Khefren
3.3.3. Piràmide de Micerí
3.3.4. Esfinx de Giza
4. Jeroglífics
4.1. Pedra deRosseta
5. Procés de Momificació
6. La vall dels reis
6.1. La vall occidental i la vall oriental
6.1.1. Tutankhamon
6.1.2. Tomba de Tutankhamon
7. Biblioteca d’Alexandria
8. Deús egipcis
8.1. Ra
8.2. Osiris
8.3. Isis
8.4. Llegenda d’Isis i Osiris
8.5. Anubis
8.6. Horus
9. Arqueolegs Importants
9.1. Howard Carter
10. Art de l’antic EgipteIntroducció
Nosaltres abans de començarel treball esperàvem que fos un treball molt llarg, perquè es un tema que es pot desenvolupar molt, hi ha molta informació que buscar, hi ha moltes coses d’arqueologia a Egipte, apart també te una llarga historia amb deus, moltes piràmides i moltes coses de les que es poden sacar molta informació, també pensàvem que era un treball interessant però que no era fàcil i teníem que estar amb ganes detreballar i de aprendre si volíem aprendre’l be a fons per fer una bona exposició, i a part de la exposició creiem que es interessant saber tot això d’un país i d’un tema com l’arqueologia, que es molt interessant saber tot el que va passar als avantpassats de faraons, piràmides, esfinjes, tombes, pintures a coves i moltes coses mes, jo crec que aquest tema ho vam agafar perquè es un tema moltinteressant que es pot desenvolupar fàcilment ja que hi ha moltes coses que dir sobre l’arqueologia a Egipte.
En resum, en aquest treball us ensenyarem tota l’arqueologia i tota la historia d’Egipte, amb detall i es concreten les piràmides mes important, alguns deus de la historia egípcia, tipus d’arqueologies, etc..1. L’Arqueologia

És una branca científica que esdedica a l’estudi de les diverses societats humanes, que han viscut al llarg dels segles gràcies a la recuperació i anàlisi dels materials que van produir. L’arqueologia és una ciència en evolució, si fa uns segles haguessim plantejat que és l’arqueologia la resposta hagués sigut “unanime”, i la investigació arqueològica s’hauria relacionat amb la història de l’art antic. En l’arqueologia cada diaes produeixen nous descobriments. Els arqueòlegs estan constantment reescrivint la història, cercant noves dades amb les que poder tornar a explicar la història del ser humà en tota la seva diversitat.
El passat “enterrat” sempre ha fascinat a l’home, els tresors i els secrets dels protagonistes del passat i dels edificis que estan sota els seus peus han portat a molts a excavar en aquest mónamagat.

Totes les persones necessiten conèixer la seva història. Volen saber d’on vénen i quina és la seva herència cultural. L’arqueologia explica la història de tots els pobles i llocs i sol concedir importància als components escrits.
L’arqueologia és molt més que l’excavació científica, el registre i classificació de objectes, de fet, és la utilització conjunta de tots aquests instrumentsd’estudi per determinar els canvis mediambientals, l’expansió comercial, els patrons de infermetats, les fluctuacions de població, l’evolució tecnològica al llarg del temps i els útils canvis que no són sinó conseqüència d’una evolució social i un procés de intercanvi cultural.

1.1. Tipus d’arqueologia
L’arqueologia es divideix segons les restes del passat que vol aconseguir isegons la seva manera de trobar aquestes restes, també es divideix segons el medi o l’època on es troben les restes.
Arqueologia experimental
És aquella que vol aprofundir en l’anàlisi de les restes materials del passat intentant reproduir les condicions sota les quals es van produir les estructures arqueològiques. Des dels seus inicis als anys seixanta aquesta experimentació ha treballat de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Arqueologia de egipto
  • Arqueologia
  • Arqueologia
  • Arqueología
  • Arqueologia
  • arqueologia
  • Arqueología
  • Arqueologia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS