Arquimedes

Páginas: 2 (345 palabras) Publicado: 15 de febrero de 2012
"Arquimedes, per moure el globus de la Terra del seu lloc i transportar-lo a un altre lloc, no demanava res més que un punt fix i segur. Jo també tindria dret a concebre grans esperancesnomés que tingui la sort de trobar una sola cosa certa i indubtable.

Suposo, doncs, que totes les coses que veig són falses; em persuadeixo que no ha existit mai res de tot allò que emrepresenta la meva memòria, plena de mentides; penso que no tinc sentits; crec que el cos, la figura, l'extensió, el moviment i el lloc no són més que ficcions del meu esperit. Què podréaleshores considerar vertader? Potser només això: que no hi ha res cert al món."

René Descartes en aquesta segona meditació, després de llegir-la al complet, no solament aquest fragment, podríemdir que aquesta petita porció de la meditació, l’objectiu que té és arribar a la primera veritat indubtable, allò que ens permeti fonamentar el coneixement veritable. Un punt del text on espot veure això es on diu per moure el globus de la Terra del seu lloc i transportar-lo a un altre lloc, no demanava res més que un punt fix i segur, aquesta idea principal ve relacionada enque per tenir una cosa segura, primer que tot s’ha de dubtar de tot i com es veu en aquest segon paràgraf, es mostra el dubte previ per estar segur d’alguna cosa.
En el text, s’hi mostrendiferents paraules clau que són la base de les idees mostrades anteriorment i donen forma a la segona meditació, podem estar parlant de paraules com segur, dubte, vertader... que donensentit en el concepte que vol donar Descartes en aquesta segona meditació.
En aquesta segona meditació Descartes aplica el dubte del propi dubte, i el llavors que troba un element que es trobaen el dubte, i llavors, el fet de dubtar tinc la certesa i el convenciment de que estic dubtant, i el dubte implica que estic pensant i si estic pensant es indubtable de que estic existint
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Arquímedes
  • Arquimedes
  • Arquimedes
  • arquimedes
  • Arquímedes
  • Arquimedes
  • arquimedes
  • Arquimedes

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS