arquimedes

Páginas: 3 (587 palabras) Publicado: 16 de marzo de 2014
Segurament ja has sentit parlar d'ell abans. Ja deus saber que Arquímedes va ser un físic i un matemàtic molt famós de la Grècia clàssica. Va néixer al voltant de l'any 287 aC. a Siracusa, a l'illade Sicília. El que potser no saps es que se'l considera el més gran enginyer de l'antiguitat.
Va dissenyar uns artilugis capaços de mantenir a ratlla tota una flota de l'exèrcit romà durant prop detres anys. Diu la llegenda que va muntar miralls còncaus a les muralles de Siracusa. Els reflexes del Sol els apuntaven cap a les naus romanes que s'incendiaven amb relativa facilitat. També diu lallegenda que, en un moment donat, es projectaven cap endavant unes urpes gegantines suspeses d'una biga. Atrapaven les naus romanes i les feien bolcar. També es diu que unes monumentals catapultesllençaven roques enormes sense treva cap a les naus enemigues. Tot això ho havia dissenyat Arquímedes, fent servir tan sols palanques i politges.
Va ser Arquímedes qui va assentar les bases de la teoria dela palanca. La força d'una persona es podia multiplicar per 10, per 100 o per 1000 gràcies a l'acció de la palanca. Amb una palanca podia aixecar qualsevol pes. - Doneu-me un punt de suport i moureel món - va arribar a dir.
Hieró, rei de Siracusa, dubtant d'Arquímedes, va demanar-li que li ho demostrés. No calia que mogués el món, però si un objecte pesant i amb molt de volum. Arquímedes vaescollir un vaixell que hi havia a les drassanes, el qual s'havia d'avarar, és a dir, posar-lo al mar per primera vegada. Arquímedes va demanar que l'omplissin de mercaderies, de manera que encara pesésmés. Per avarar un vaixell, es feia amb el vaixell buit i eren necessaris un gran nombre d'homes tirant de sogues.
Arquímedes va disposar d'un sistema de politges i de palanques, units amb cordes.Quan ho va tenir tot enllestit va demanar al rei Hieró que tirés de l'extrem de la corda. Aquest ho va fer amb una sola mà, i sense haver de fer gaire força, va veure com el vaixell començava a...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Arquímedes
  • Arquimedes
  • Arquimedes
  • arquimedes
  • Arquímedes
  • Arquimedes
  • arquimedes
  • Arquimedes

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS