Arquitectura de l'informacio

Páginas: 7 (1649 palabras) Publicado: 18 de marzo de 2012
Estudis d’Informàtica, Multimèdia i Telecomunicació. Grau de Multimèdia Arquitectura de la Informació. 2010-2_PAC 3.

Arquitectura de la informació

Tercera Pràctica d’Avaluació Continuada (PAC3) “Arbre de continguts, navegació i wireframes”

Presentació

Amb aquesta pràctica es pretén :   Estructurar, dissenyar i argumentar una nova proposta d’arquitectura. Crear els primers documentsbàsics d’un projecte d’arquitectura de la informació com són un arbre de contingut (també anomenat: blueprint, mapes de contingut...) i una primera proposta de wireframe (també anomenat maqueta, retícules, prototips,..)  Tenir una primera experiència amb l’ús d’eines i tècniques per dibuixar mapes i wireframes.

Competències     

Capacitat d'aplicar la metodologia del disseny centraten el usuari per desenvolupar aplicacions interactives. Capacitat de donar resposta als requeriments de negoci d'un projecte juntament amb les necessitats dels usuaris. Capacitat d’anàlisi i creativa per innovar en nous continguts i noves funcionalitats/tasques d’interès per l’usuari en diferents escenaris. Capacitat de classificar, estructurar i retolar el sistema de navegació d'una aplicacióinteractiva adequats als requeriments de l'usuari. Capacitat de modular continguts i definir tasques segons necessitats dels usuaris en escenaris concrets. -1-

Estudis d’Informàtica, Multimèdia i Telecomunicació. Grau de Multimèdia Arquitectura de la Informació. 2010-2_PAC 3.  Capacitat d'aplicar diverses tècniques per representar visualment conceptes i les seves relacions.

Enunciat Desprésde la PAC2, emmarcada en la fase d’anàlisi i investigació (anàlisi heurístics, benchmarking, estudi dels usuaris, ...) de desenvolupament d’un projecte interactiu, arribem ara a la fase de disseny, és el moment de començar a dibuixar sobre paper les idees i requeriments recollits. Es tracta de definir l’arbre de continguts i de fer una primera proposta d’un wireframe determinat basant-se en lesidees i conclusions extretes de la PAC2

Hem de continuar amb els mateixos sites seleccionats en la PAC2. En el cas de voler canviar de site caldria justificar-ho i afegir un apartat incloent breument l’anàlisi heurístic i el benchmarking del nou site seleccionat.

Us recordem els sites proposats: o http://www.domus-hoteles.es o http://www.gedisa.com o http://www.bulevardrosa.com ohttp://www.juegaspeque.com

La pràctica consisteix en l’elaboració d’un únic document amb índex que inclogui les següents parts:

I.

Crear un nou arbre de continguts del lloc web triat on es tingui en compte els resultats i conclusions anteriors. L'arbre ha de mostrar fins el tercer nivell o quart nivell de navegació (depenent del grau de profunditat que tingui), ha de ser clar i intuïtiu perl'usuari final. Es valorarà la introducció de nous continguts (no contemplats en els sites actuals) que pugin ser d’interès per l’usuari.

-2-

Estudis d’Informàtica, Multimèdia i Telecomunicació. Grau de Multimèdia Arquitectura de la Informació. 2010-2_PAC 3.
II. Definir un wireframe d’una plana de detall corresponent al site seleccionat (d'un hotel,

d'un llibre, d’una fitxa de botiga o d’unjoc). Si la plana proposada conté elements amagats (p.ex.: en pestanyes,..) o interaccions importants caldrà replicar la plana mostrant aquests elements ocults e interaccions. Es valorarà la creació de mòduls de continguts nous i de funcionalitats/tasques noves incloses en el disseny del wireframe.
III. Escriure els objectius que s'han volgut aconseguir amb la proposta d’arbre de

continguts ide wireframe. Argumentar les necessitats que s’han volgut cobrir amb d’inclusió i/o reestructuració dels nous continguts i de les noves funcionalitats (màxim 3 planes)
IV. Donar l’opinió personal sobre l’experiència en la realització d’aquesta PAC i en

relació a les anteriors PACS (màxim mitja plana)

Format de presentació  El treball ha de ser enviat a l'espai d'Avaluació / Lliurament...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • LA ARQUITECTURA DE LA NO ARQUITECTURA
  • Arquitectura
  • Arquitectura
  • Arquitectura
  • Arquitectura
  • Arquitectura
  • Arquitectura
  • Arquitectura

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS