Arquitectura Romana [Català]

Páginas: 2 (428 palabras) Publicado: 6 de enero de 2015
ADMINISTRACIÓ I GOVERN 
-Basiliques: La basílica va tindre molts usos: Mercat, transaccions financeres, o com més es coneix, per l’administració i el govern.
-Tenia una planta rectangular iestava subjectada per columeas. Era un lloc de reunió dels ciutadans
-Fòrums: Era el lloc on es creuaven les dues artèries de la ciutat, allà s’aixecaven els edificis més importants. Tenia lloc elcomerç, els negocis, la prostitució, la religió i la administració de justícia.
EDIFICIS RELIGIOSOS
-Temple: Era el lloc on es feia el culte als deus romans. Estava construit sobre un pòdi i tenia unabase rectangular. Es feien sacrificis i processons en honor als déus
MONUMENTS FUNERARIS
-Mausoleus: Es comença a extendre per l’Imperi. Es el canvi de una tomba a un santuari. A vegadess’enterrava a tota una família. Pot tenir planta rectangular o circular.
-Edículs: Era un santuari petit, casolà amb un altar i estàtues de déus que protegien la llar.
-Túmul: És una petita muntanya artificialfeta de terra i pedres, en que la seva funció era guardar a la persona amb les seves posessions.
MONUMENTS COMMEMORATIUS
-Arc de triomf: Monument construït per commemorar una victòria militar. Elsprimers estaven dedicats a un general que els havia portat a la victòria.
-Columnes Commemoratives: Tenien grans dimensions. Es construïa sobre un podi. Estava decorada amb relleus que explicavenels fets que es commemoraven. I a la part de dalt hi havia l’estàtua del emperador que la va fer construir
EDIFICIS PER A TEMPS D’OCI
-Amfiteatres: És un lloc públic on s’hi feien espectacles i jocs(com lluita de gladiadors o lluita d’animals) Tenia una forma circular o ovalada. El més important és el Colissseu, situat a Roma.
-Circs: Edifici destinat a carreres i espectàcles. Es feien carreresde quadrigues ( 4 cavalls) i bigues (dos caballs). Tenia forma ovalada. Els contadors de meta eren pedres o estatues de dofins.

-Teatres:Poden estar construïts sobre la falda d’una muntanya o...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Arquitectura Romana
  • Arquitectura Romanica
  • arquitectura romana
  • arquitectura romana
  • Arquitectura Romanica
  • La arquitectura romana
  • Arquitectura Románica
  • Arquitectura Romana

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS