Arrel

Páginas: 5 (1242 palabras) Publicado: 25 de octubre de 2012
Guernica(Picasso)
Context històric:
Cubisme
Neix a París l’any 1907 quan Picasso pinta Les Senyoretes d’Avinyó, quadre que presenta les figures femenines descompostes en plans, amb arestes vives, com si les veiéssim simultàniament des de diferents punts de vista. El cubisme parteix de la geomatització iniciada per Cézanne i la influència de l’art de l’Àfrica negre (màscares) juntament ambl’art primitiu. El nom d’aquest corrent s’adoptà després de la crítica de Vauxcelles a Braque, el qual afirmà que l’artista “ho reduïa tot a esquemes geomètrics, a cubs”.
Cubisme analític: la pintura parteix de l’objecte, però el desfà en plans fins arribar a la seva percepció total, prescindeix de la perspectiva i la profunditat i permet veure l’objecte des de diversos angles al mateix temps.
Cubismesintètic: s’interessa per la utilització de diversos materials (collage) que se superposen en el quadre.
Artistes: Picasso, Braque.

BIOGRAFIA: Fou pintor, escultor, gravador i ceramista, Pablo Picasso va ser molt precoç en l’aprenentatge de l’art pictòric. Entre els anys 1900 i 1904 va alternar la seva residència entre Barcelona i París, on va rebre un gran nombre d’influències, evidentsespecialment en l’anomenada època blava.
Instal·lat a la capital francesa, el rosa va esdevenir el color dominant de les seves composicions (època rosa) fins que, a partir del 1907 i influenciat per Cèzabbe i per l’art primitiu, va iniciar el camí del Cubisime amb Les senyoretes del carrer d’Avinyó. Aquest estil va dominar la seva obra fins al 1925, quan va començar a cerar obres amb una fortaexpressivitat. Tots dos estils van ser mesclats pel geni malagueny en els centenar d’obres pictòriques i escultòriques de la seva producció, en la qual destaca el Guernica.
Acabada la II G.M, Picasso es va instal·lar a Vallauris, una població de la costa sud del Mediterrani francès, on va iniciar una de les etapes més fecundes i creatives de la seva trajectòria artística. Això va coincidir amb unaetapa personal molt positiva, que el pintor va traslladar a les seves teles amb temàtiques que reflecteixen l’alegria de viure.
No obstant això, Picasso no va abandonar la seva implicació ideològica, i, afiliat al partit comunista francès, va utilitzar sovint el seu art com a element de propaganda i com a instrument contra la guerra. També en aquesta darrera etapa féu versions d’obres de gransartistes del passat, en especial Velàzquez.

Documentació General
Nom: Guernica
Autor:Picasso
Cronologia:1937
Estil:Cubisme (per les formes geomètriques), surrealisme (per imatges obsessives) i expressionisme (per la força dramàtica).
Tècnica:Oli
Suport:Tela
Loc. Original: Pavelló de la República espanyola a la exposició Universal de París al 1937, al 1938 el porten al MOMA de NY i al 1981torna a Espanya per col·locar-lo al Casón del Gran Retiro (Prado)
Localització: Museu Nacional Centre d’Art Santa Sofia (Madrid)
Tema:Denúncia política, es denuncia el bombardeig per part de la Legió Cóndor de la ciutat de Guernica.
Importància: És un quadre que simbolitza un crit contra la guerra. Es convertirà en un dels quadres més importants del s XX.

Anàlisi formal

ELEMENTS PLÀSTICS:
⎝Dibuix/Línia:Tenim cossos i objectes deformats veient que predomina el dibuix per sobre el color i hi ha una claretat del dibuix.
⎝ Llum: Artificial i fins i tot irreal perquè els focus de llum mostren una geometrització i la típica multiplicitat cubista. Il·lumina les escenes que tenen més força i la resta les deixa en penombra. Es podria arribar a parlar de tenebrisme.
⎝ Color: Gamma cromàticafreda i reduïda, tenim blanc, negre i gris. L’elecció d’aquests colors d’atribueix al fet que ell va veure fotografies de diari del bombardeig i també pels grabats que ell havia fet abans. El fet de no col·locar color augmenta l’impacte visual de la forma i el gest, accentuant el dramatisme.


COMPOSICIÓ:Mostra un escenari arquitectònic angoixant en el qual i veiem representat finestres,...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Mitosi D Arrel De Ceba

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS