Arreplegats

Páginas: 3 (504 palabras) Publicado: 25 de marzo de 2012
Els Arreplegats es van fundar a l’abril de 1995, amb 4 joves com a protagonistas. Se sentien atrets pel món casteller i, amb el precedent dels Gan+apies de la UAB (colla castellera universitària dela universitat autònomma, fundada l’any anterior) van decidir aquest projecte que encara avui dura.
La gràcia, i tret distintiu des del principi, és que tots els integrants de l’associació tenenrelació amb l’àmbit universitari (majoritàriament estudiants). Això dificulta exponencialment l’execució del Castell, ja que en comptes de canalla de menys de 20kg, hi ha gent de prop de 50kg.
La idea vatenir una gran acollida i, ben aviat se’n va fer ressò per bastants llocs. La Vanguardia va publicar un article amb el títol “El 5de5 del siglo”.van arribar els castells de 6.
L’any 1998 va ser undels més importants de la historia dels castells (en general). Els Castellers de Vilafranca van assolir el primer Castell de 10 pisos de la historia. A molta gent li atreia el món casteller i això vaderivar a l’entrada de molts joves als Arreplegats. D’aquesta manera, aquell mateix any, la colla assoleix el primer Castell de 7 de la seva historia (4de7).
Anys després i mica en mica, es vaassolint gran part de la gama de castells de 7: 4de7, 3de7, 4de7a, 5de7 i la poc ortodoxa Torre de 7 folrada. Aquests castells eren compresos com el límit de la colla.,
D’aquesta manera, s’arriba a l’any2009 i, amb la possbilitat de completar un Castell de 8 pisos, el 4de8. En els últims anys, era entès com el mite Arreplegat i pràcticament imposible de completar. Així doncs, a la Diada de la collade l’any 2009, els Arreplegats descarregaven el 4de8 al primer intent. Aquest, va ser el primer de la historia de les colles universsitàries i l’únic descarregat al primer intent en tota la historiadels castells fins al momento (actualmente també ho han aconseguit els Moixiganguers d’Igualada).
L’any següent s’aposta per el Pilar de 7 amb folre i manilles (pde7fm), convertint a la colla en la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS