ars amandi

Páginas: 3 (672 palabras) Publicado: 10 de junio de 2013
L'Ars Amatoria («L'art d'estimar») és un poema escrit per l'escriptor llatí Ovidi. És un llibre didàctic que pretén ensenyar l'art de seduir i la manera de comportar-se en la vida de parella. Té unto molt humorístic i irònic, com també alguns passatges on critica la societat del seu temps (la romana del segle I). En l'època que fou publicada fou considerada amoral per la classe dirigent, peròno per la classe popular, ja que l'Ars Amatoria va tenir un gran èxit de públic. L'obra està distribuïda en tres llibres, els dos primers van destinats als homes, i el darrer a les dones.
Llibre IAquest primer llibre comença amb una definició del concepte d'art, basada en la pròpia experiència de l'autor. Seguidament Ovidi afirma que la mateixa Venus, deessa de l'amor l'ha proclamat «mestre deltendre amor». Seguidament l'autor ens explica on trobar les dones, és a dir, els millors llocs per anar de "cacera": el teatre, el circ, el fòrum, etc. Tot seguit, entrem a la part central del llibre,on se'ns mostra com s'ha de seduir una dona. Primer es recomana confiança a l'home, ja que totes les dones són aconseguibles, i demostra això posant els exemples mítics de passió femenina de Biblis iCaune, Mirra i el seu pare i Pasífae i el toro. Ara només resta aplicar la millor tècnica per a seduir una dona, guanyar-se la complicitat de la seva esclava. Segueix donant consells per a laseducció, com ara que l'eloqüència també es molt útil, que als homes els escau una bellesa descurada (posa els exemples de Bacus i Ariadna), que a les dones els agrada ser forçades (exemple de la violació deDeidamia per Aquil·les), i que l'home sempre ha de ser el que porti la iniciativa.
Llibre II
A continuació ens explica com mantenir l'amor de la dona seduïda, per aquest motiu convoca la deessaVenus, el seu fill Cupido i la musa Erato, i ens explica, quan parla de les ales de l'amor, l'episodi de Dèdal i Ícar. Un dels primers consells que dona es que cal cultivar l'esperit, ja que la bellesa...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Ars Amandi
  • Ars Amandi
  • Ars amandi
  • Ars Amandi. Liber II
  • Ars Nova y Ars Antiqua
  • Ars Antiqua
  • Ars en las organizaciones
  • Ars Nico

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS