Ars Amandi

Páginas: 9 (2219 palabras) Publicado: 14 de diciembre de 2014



Ars Amandi
Publi Ovidi Nasó








ARS AMANDI - Publi Ovidi Nasó.

Publi Ovidi Nasó va néixer a Sulmo l’any 43 aC, any de la mort de Ciceró. Va ser fill d’un cavaller de l’antiga noblesa romana i era una generació més jove que el famós poeta Virgili, autor de l’Eleida. Va morir a Tomi l’any 17 d.C.
Va anar a l’escola a Roma on estudià amb els mestres de la retòrica AreliFuscus i Porci Latró. Va anar allà amb el seu germà, un any més gran que ell, el qual morí prematurament. Ovidi no va seguir les seves pases, no volia fer la carrera senatorial encara que havia ocupat alguns càrrecs públics al llarg dels anys i tot i que es va dedicar a les lleis, molt aviat va escriure només poesia.
Ovidi va atraure l’atenció de Marcus Valeri Messala Corví i entrà a formar partdel seu cercle literari, on també estaven Sulpícia i Tibul. La mort d’aquest últim va impedir l’amistat entre tots dos, però la seva obra va inspirar molt a Ovidi. A més, va conèixer molts altres poetes de la seva època, entre ells Virgili, Properci i Horaci, al qual només va poder escoltar recitar les seves odes.
Ovidi va escriure cinc llibres d’elegies amoroses, les quals el autor va reduir atres més endavant. Ovidi es caracteritza com a creador d’un nou gènere literari, la carta de l’heroïna. En aquest cas dones del mite narren a través de cartes el seu estat d’ànim a amants llunyans.
Una altra forma que Ovidi va donar a l’elegia amorosa la trobem a l’Ars Amatoria o art d’estimar. La forma externa de l’obra ens fa suposar que als dos primers llibres que contenen consells per als homeses va afegir un tercer dirigit a les dones.
Abans d’escriure l’Ars Amatoria, Ovidi va escriure un poema didàctic sobre cosmètics de l’època del qual només s’ha conservat el començament (Medicamina faciei femineae).
Entre els anys 2 i 8 d.C Ovidi treballava en dues obres: Metamorfosis (un poema mitològic de quinze llibres sobre llegendes relatives a les transformacions) i Ars Amatoria, el qualhe explicat anteriorment.
Ovidi va ser exiliat forçadament, i durant el camí de l’exili va escriure el primer llibre de les Tristia, una col·lecció d’elegies. Aquesta obra va arribar a tenir cinc llibres. A l’exili va escriure també Epistulae Ex Ponto. Ovidi mentre es preguntava sobre la publicació de les Metamorfosis i es sorprenia de l’èxit que estava tenint l’obra va tornar a elaborar llibresja escrits dels Fasts, una elaboració poètica del calendari de les festes romanes, els quals volia dedicar a Germànic perquè el perdonés. La mort temprana d’aquest no va permetre que això passes. Mai va acabar l’obra, però en canvi, va escriure l’obra Ibis i els Halieutica.
Ars Amatoria
Tornant a l’Ars Amatoria podem dir que l’Art d’amar és un llibre dividit en tres capítols: Llibre primer,llibre segon i llibre tercer, en els quals Ovidi ens dona una idea de com és l’amor, com tractar-lo i com poder arribar a tenir-ho.
Primer llibre
La primera idea que ens trobem al primer llibre de l’Ars Amatoria i que trobem al mateix títol és que l’amor s’ha de regir per l’art. També comença dient que el que pretén amb aquest llibre és ser nomenat un bon guia de l’amor, ja que Venus d’alguna maneral’ha escollit a ell perquè intenti explicar una cosa tan temible per la gent com és estimar. A més, diu que el que vol és arribar a trobar l’amor etern o l’amor de llarg temps, i que aquest s’ha de buscar, no esperar a que arribi sol. Per això diu que s’han de visitar els llocs on habitualment acostumen a anar les dones i així poder conèixer dones de qualsevol edat, entre ells, el teatre i elcirc. Mentre explica els llocs on pots conèixer dones, et va donant una sèrie de consells per apropar-te a elles i donar-li’s conversació. A més, deixa caure que el prendre vi ajuda a relacionar-se més fàcilment amb la gent ja que et puja l’ànim, però diu que s’ha d’anar amb compte amb la nit i el vi ja que moltes vegades et fan confondre la visió que tens de les altres persones, i el que abans eren...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Ars Amandi
  • Ars amandi
  • Ars Amandi. Liber II
  • Ars Nova y Ars Antiqua
  • Ars Antiqua
  • Ars en las organizaciones
  • Ars Nico
  • Ars Nova

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS