Artículo opinión sobre las redes sociales

Páginas: 2 (453 palabras) Publicado: 16 de diciembre de 2011
Xarxes socials: la revolució del segle XXI

Des de que les xarxes socials van irrompre en el món d'Internet han generat un canvi de perspectiva social a la nostra cultura. Anem a fer un repàs delsprincipals punts candents d'aquest tema.

Les xarxes socials viuen un moment d'apogeu en la nostra societat. Això és un fet que corroboren sociòlegs i antropòlegs. Basant-nos en la interactivitatque ens proporciona Internet, les xarxes virtuals es fonamenten en les relacions dels individus i el retrobament amb persones que en algun moment de la nostra vida hem conegut. També ens permetentrobar persones amb els mateixos interessos, encara que no les coneguem físicament. Les fronteres ja no existeixen, no ens limitem a amistats del barri, si no que s'amplien a tot el món.

Però aquesttipus de relacions que fomenten són insubstancials o incentiven a la creativitat i la reflexió? Són les xarxes socials un món de mentides, on ningú és realment qui diu ser o ens permeten per fitreure'ns la disfressa i ser qui realment som sense cap vergonya? En un món que es mou a velocitat vertiginosa, ens sorgeix la necessitat de destacar i és que les xarxes socials han donat peu al'individualisme i al narcisisme. Ens desvivim per captar l'atenció dels altres a través de la originalitat, de la quantitat de fotos que pengem, de les vegades que actualitzem els estats i dels seguidors que tenimamb els “m'agrada”. Avui en dia, qui més qui menys, té un Facebook o un Twitter, o ambdues coses.

Però, no és veritat que han aconseguit fets que sense elles serien impensables? Creu Roja vaaconseguir recaptar 75.000$ per a ajudar al Japó desprès del gran sisme gràcies a Facebook. El moviment 15M s'ha difós principalment per Twitter i ara és un moviment mundial capaç de fer trontollarl'estructura política actual. Han demostrat ser un trampolí a l'hora de fer crides a gran escala i fer reflexionar a la població. On abans cadascun miràvem només per nosaltres mateixos, ara som capaços...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Redes sociales-articulo de opinion
  • Articulo de opinion "Redes sociales"
  • articulo sobre redes sociales
  • Articulo sobre las redes sociales
  • Articulo de opinion, Adiccion a las redes sociales
  • “Adictos alas redes sociales”. (articulo de opinion)
  • Articulo de Opinión
  • Redes sociales-articulo de opinion

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS