Art contemporani

Páginas: 27 (6577 palabras) Publicado: 10 de junio de 2013
Allan Kaprow (23 d'agost de 1927 - 5 d'abril de 2006) va ser un pintor dels Estats Units pioner a l'establiment dels conceptes d'art de performance.
Allan Kaprow va ajudar a desenvolupar les instal·lacions artístiques i els happenings cap a finals dels anys cinquanta i seixanta. Els seus happenings, prop de dos-cents, van anar evolucionant al llarg dels anys. Amb el temps, Kaprow va canviar laseva pràctica en el que ell va anomenar «Activitats», relacionant íntimament obres per a un o diversos jugadors i dedicades a l'examen de les conductes i hàbits quotidians d'una manera quasi indistingible de la vida ordinària. Alhora, la seva obra influeix en Fluxus, l'art de performance i la instal·lació artística.
Va estudiar composició amb John Cage a la seva famosa classe en la New School forSocial Research, pintura amb Hans Hofmann i història de l'art amb Meyer Schapiro. Els treballs de Kaprow intenten integrar l'art i la vida. A través de happenings, la separació entre vida i art, i l'artista i el públic es torna borrosa. Va publicar extensament i va ser Professor emèrit al Departament d'Arts Visuals de la Universitat de Califòrnia, San Diego. Kaprow és conegut també per la idead'un «no-art», que es troba en els seus assaigs Art que no pot ser art i L'educació del No-artista.

Yves Klein (Niça, 28 d'abril de 1928 - París, 6 de juny de 1962) va ser un artista francès considerat com a una important figura dintre del moviment Neo-Dadà entre d'altres. Klein va néixer a Niça. Els seus pares, Fred Klein i Marie Raymond, també van ser pintors. Des de l'any 1942 fins el 1946Klein va estudiar a l'Escola Nacional de la Marina Mercant, i a l'Escola Nacional de Llengües Orientals, va practicar el judo, de fet va assolir el 4t dan i utilitzava les tècniques apreses per pintar. En aquesta època, va començar la seva amistat amb Arman i Claude Pascal, i va començar a pintar. Klein va compondre la seva primera simfonia monòtona l'any 1947. Entre els anys 1948 i 1952, va viatjara Itàlia, Gran Bretanya, Espanya i Japó. L'any 1955 va fixar la seva residència permanent a París, on li van dedicar una exposició individual al "Club des Solitaires". Les seves pintures monocromàtiques van ser objecte d'exposicions a la Galeria Cloette Allendy i la Galeria Iris Clert, a París, el 1946. Klein va morir a París d'un atac al cor una mica abans del naixement del seu fill.
VladímirTatlin o Volodýmyr Tatlin (rus: Владимир Евграфович Та́тлин, Vladímir Ievgràfovitx Tatlin; ucraïnès: Володи́мир Євгра́фович Та́тлін, Volodýmyr Ievhràfovytx Tatlin) (Khàrkiv, Imperi Rus 1885 - Moscou, 1953) fou un pintor i escultor rus o ucraïnès, constructivista, que va abastar múltiples facetes: escultura, pintura, projectes arquitectònics, objectes inventats, de disseny, i decorats teatrals. El1915 va fundar el Constructivisme, sent el principal inspirador de l'avantguarda artística de major impacte a l'URSS, juntament amb el Futurisme. Va conèixer a Picasso i va passar per diversos moviments artístics. Va voler materialitzar l'art amb muntatges, i promoure la mort de l'art de museu: "l'Obra ha de participar en la vida i en la construcció del món."



Mark Rothko (Dvinsk, Imperi Rus,avui dia Daugavpils, Letònia, 25 de setembre de 1903 - Nova York, EUA, 25 de febrer de 1970) fou un pintor i gravador estatunidenc d'origen letó, que ha estat classificat com a expressionista abstracte, tot i que ell rebutjava no solament aquesta etiqueta sinó fins i tot ser anomenat "pintor abstracte". En quatre dècades de treball va pintar uns 820 olis, dels quals aproximadament d'entre 350 i400 són abstractes, a més, "era molt poc inclinat a exposar les seves obres" i preferia que no se seguís un ordre cronològic, que els quadres es presentessin agrupats per a potenciar el "òptim efecte de interacció entre ells", va detallar el mateix Rothko davant la retrospectiva que el MOMA de Nova York li va dedicar el 1961, (any en què Rothko ja estava catapultat com un dels principals exponents...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Art Contemporani
  • Art Contemporani
  • Art contemporani. Selectivitat 2014
  • El Manga Com Art Contemporani
  • teoria contemporania
  • edad contemporania
  • desarrollo contemporanio
  • Pensament contemporani

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS