Art Urbà

Páginas: 15 (3583 palabras) Publicado: 10 de abril de 2012
Treball de recerca Carlota Collado









Street art
Més enllà del graffiti



















1.1 Introducció al street art


L'art urbà fa referència a tot aquell art que apareix a mitjans dels 90 deixan’t enrere el graffiti i donan pas a un art frecuenment il·legal basat en plantilles o stencil, pòsters,enganxines, murals etc...
Aquest art sol integrar els seus elements en llocs públics bastant transitats amb la intenció d'impressionar i sorprendre als espectadors. Normalment els missatges que ens volen fer arribar són critques socials i polítiques què jugant amb la ironía ens fan arribar al punt de reflexionar sobre temes actuals que són polémics avui en dia.
Aquests artistas revolucionaris enel seu estil, sabian que si deixaven una protesta simplement amb una imatge trencadora o tabu en una pared d’un carrer molt transitat on tot tipus de gent, de clase alta, mitjana o baixa o veies, faria molt d’efecte social a les consiencies d’aquestes persones, que la gran majoria no es donen conte del que passa al mon d’avui en dia o no ho volen saber. Molts artistes d’aquest nou moviment delpost-graffiti intenten causar impactes visuals més enllà d’un simple dibuix , és per a ell un arma de manifestació de la veritat i de la ideologia per lluitar contre les injusticies i el poder exajerat que tenen els polítics.

Tornan al desenvolupament del street art, fa uns milions d’anys trobem que els nostres ancestres es dedicaben a pintar les parets de les coves, immortalitzaben animals,antepasats, cazadors i tot tipus de coses que veien i els i cridaven l’atenció.. A Pompeya la ciutat que va quedar calsinada per la muntanya volcanina Vesuvi i gracias a això es van conservar les escriptures per els murs del carrer que es podien llegir insults, eslógans electorals, caricaturas, declaracions d’amor..

Una mica més actual durant la segona guerra mundial els nazis van utilitzar lesparets com part de la seva estrategia propagandística per provocar odi cap als jueus.
També a les revoltas entre les decades del 1960-70 els manifestans donaben els seus punts d vista a traves de posters, pancartas..

Tot aixo arriba a una conclusió, en que l’home a sentit la necesitat o a tingut l’estrategia d’utilitzar una superficie en que estigues a la bast de qualsevol persona amb ulls percomunicar-se i deixar que el seu pensament o idiologia volés i arribés a les persones d’una forma gratuita. Rapida, efectiva económica i sobretot anónima.


Amb aquest treball pretenc veure i conéixer una part de l’art que no està considerada com a tal, ja que segons les persones que no el reconeixen és una taca a la paret, és una ofensa, és quelcom fet per uns delincuents què és dedican a fermalbé el inmoble públic. El que vull, es estudiar el recorregut d’aquest artistes i entendre la filosofia i
veure què és el que els porta a fer aquestes creacións, com les fan , quins materials utilitzen, quins estils tenen i descobrir que em transmeten.

La meva hipotesi es que quan una persona te una tecnica artistica en potencia i en proces de desarollar el seu estil propi i esta formada ambuns estudis universitaris que els i dona una cultura general veuen el que els i envolta, i s’entan la necesitat de no formar part d’un ramat de persones que segueixen vivin com si res. Experimenten un sentiment que els i obliga a actuar davant l’impotencia, d’una manera particular, crean la seva propia revoloció silenciosa amb l’únic instrument que dominen. La pintura.

1.1.1 Què és?Actualment l’estreet art s’organitza de tal manera que pertany a una de les branques de l’art public, dins d’aquest i podem trobar moltes variants. Aixi que a continuació es dona pas a la definició de l’art més personal, lliure i controvers que envolta una serie de personatjes amb l’intenció de transmetre un missatje ideologic o efimer.

El termín art urbà o art de carrer, fa referencia a tot l’art que...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • urba
  • urba
  • URBA
  • Ecosistema urbao
  • Desarrollo Urba
  • Desarrollo Urba
  • L'hort urbà
  • Informe urba

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS