ART G TIC

Páginas: 5 (1197 palabras) Publicado: 14 de abril de 2015
ART GÒTIC

Jardí de les delícies
A. es tracta d’un tríptic pintat sobre taula amb la tècnica de l’oli, és a dir aquella tècnica en la qual es dissolen els pigments en un aglutinant oli.
B. predomina el dibuix ja que el més important en aquesta pintura és el tema representat i per tant destaquen les idees enlloc de les sensacions (color). En les dues primeres franges destaca l’ús de colors fredsi clars com verds, blaus i roses pàl·lids; i transmeten sensació de claredat, serenitat i harmonia. La tercera franja, en canvi, utilitza colors molt més foscos a causa de que pretén transmetre sensacions de por i horror. En algunes àrees com les plantes o els llacs s’utilitza gradació tonal per tal de reforçar el realisme de l’obra i la sensació de profunditat.
C. La llum que s’hi representa ésdifusa (no hi ha cap punt d’il·luminació principal), invisible i no crea sensació de profunditat. La llum té un component simbòlic ja que en el paradís aquesta és més clara i en l’infern és més fosca.
D. Es tracta d’una composició tancada, per tant, centrípeta. Tot i que no hi ha un esquema compositiu clar, presenta 3 franges horitzontals superposades a les quals corresponen el paradís, el jardíde les delícies i l’infern. Hi ha una línia alta de l’horitzó.
E. Intenten ser figures realistes, proporcionades, molt expressives.
F. S’hi representa un espai tridimensional que s’aconsegueix amb la superposició de plans. A més, també s’aconsegueix una profunditat mitjançant la gradació tonal.
G. Mostra de manera al·legòrica que els plaers de la vida són efímers i que les conseqüències dedeixar-s’hi portar son el sofriment, la desgràcia i la impossibilitat de ser feliç. A la taula central l’autor escenifica la luxúria mitjançant figures d’homes i dones despullats i símbols de luxúria..., a la taula de l’esquerra s’hi representa la creació de l’Eva contemplada per Adam mitjançant escenes irracionals d’humans caçats per animals.

Matrimoni Arnolfini
A. Material: fusta
Tècnica: olisobre fusta (pigments naturals i aglutinants)
B. Predomina el dibuix sobre el color, ja que l’important és el que es vol representar (com la majoria d’obres gòtiques). Es tracta d’un dibuix molt detallat i molt minuciós, com per exemple el reflex del pintor al mirall del final), és bastant realista i quant al color, predominen els colors càlids exceptuant la figura de la dona sobre la qual predominenels colors freds com el blanc o el verd. Per tant, quant a la dona, es transmet distància, i quant a l’home, proximitat.
C. La llum que s’hi representa és natural, visible (per la finestra), s’hi observa un focus de llum i és difusa. Es tracta d’un llum real i crea una sensació de profunditat i d’espai. Aquesta no té un valor simbòlic ja que no hi ha cap element que es destaqui més que unaltre.
D. Es tracta d’una composició tancada o centrípeta ja que tots els elements miren al centre. No hi ha una línia de l’horitzó. Hi ha un eix compositiu vertical entre els dos personatges.
E. Són figures proporcionades, realistes, poc expressives (en les cares i les mans) i tenen posicions naturals, tot i que, per exemple, la mà del senyor està en una posició una mica més forçada i rígida. hi ha unpunt d’idealització.
F. Hi ha un punt de fuga ja que de la manera com es pinta fa que es creïn unes línies que conflueixen en el mirall.
G. Es tracta d’un retrat de dues persones de cos sencer del senyor Arnolfini i la seva dona. Hi ha alguns elements simbòlics com per exemple el gos que simbolitza la fidelitat o l’espelma la unitat.
Està representat el moment en què l’home agafa la mà de ladona i fa el vot nupcial.

Retaule de l’esperit sant
A. es tracta d’una pintura al tremp sobre fusta
B. predomina el dibuix sobre el color, és minuciós, ben detallat i definit. Quant al color, dominen els colors vermell, blau i groc, és a dir, colors càlids, però tot i així, hi ha una certa equivalència amb els colors freds. Són figures hieràtiques però en alguns casos expressives.
C. Es tracta...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • El arte g tico es un estilo art stico propio de la poca Medieval
  • G Nero Art Stico
  • EL ARTE G TICO
  • Novela G Tica
  • Exposici n G tico
  • G Nero Dram Tico
  • Medieval G Tico
  • Arte G Tico

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS