Arte arabe

Páginas: 4 (836 palabras) Publicado: 4 de febrero de 2011
Història de l’Art

3) Defineix:
-Mesquita: una mesquita és un edifici on es reuneixen els fidels musulmans per la pregària comunitària, si bé no és l'únic lloc possible per pregar. Una mesquitasegueix un pla arquitectònic, a priori molt simple, que remunta a la primera mesquita a Medina.
-Al-Andalus: és el territori de la Península Ibèrica que restà sota poder musulmà durant l'edat mitjana,entre els anys 711 i 1492.
-Hàram: és un mot àrab que té dos significats: "sagrat" i "prohibit"
-Maqsura: és un recinte reservat on se situa el califa (és el títol que designava la màxima autoritatde l’islam, tant a nivell espiritual com polític) o l’imam durant les oracions públiques.
-Mocàrab: és un element arquitectònic decoratiu a base de prismes juxtaposats (un al costat de l'altre) ipenjants que semblen estalactites soltes o arraïmades. Acostumen a disposar-se revestint les cúpules o l’ intradós dels arcs.
-Guixeria: obra decorativa feta amb guix i normalment aplicada al mur.
-Arcpolilobulat: reben aquesta denominació tots els que tenen un nombre de lòbuls igual o superior a 5.
-Mihrab: és el nínxol que marca en les mesquites el lloc cap on han de mirar els qui resen i tambéalberga l'Alcorà. El mihrab està en el mur de l'alquibla, el qual està orientat normalment cap a la Meca.
-Ornamentació arabesca: és un motiu artístic ornamental molt desenvolupat en l'art islàmicque s'utilitza normalment en els edificis. Sol estar format per sanefes que recorden motius vegetals (fulles i flors sobretot). Per les seves formes corbes, a vegades inclouen cites de l'Alcorà entreels dibuixos. El seu nom ve perquè recorda la cal•ligrafia àrab i aquest poble el va utilitzar molt a les seves construccions medievals. El seu origen, però, és anterior, ja que es poden trobararabescos als temples assiris.
-Arc cec: l'arc cec és un arc aplicat sobre un mur amb finalitats ornamentals. És un element arquitectònic molt usat en l'arquitectura romànica, tants als murs laterals com...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • arte arabe
  • Arte arabe
  • ARTE ARABE
  • Estado Del Arte Conflicto Arabe Israeli
  • Caracteristicas del arte cristiano y arabe
  • Arte Bizantino y Árabe
  • Arte arabe
  • Arte Arabe

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS