Arte bizantino

Páginas: 3 (550 palabras) Publicado: 19 de diciembre de 2011
INTRODUCCIÓ I CONTEXT HISTÒRIC:
Santa Sofia de Constantinoble és una obra arquitectònica que data en el segle VI i va ser construïda per Antemi de Tral·les i Isidor de Milet. Es tracta d'unaesglésia que pertany al estil bizantí.
Aquesta obra va estar rodejada després de la caiguda de l'imperi Romà d'Occident, l'any 476 quan Constantinoble esdevingué l'única hereva de la dignitat imperial romanai passà per la capital cultural i el model artístic a imitar. Al segle VI, sota el regnat de Justinià, la ciutat, ara amb el nom de Bizanci, va assolir la màxima esplendor i es va convertir en unametropòli amb un gran pes polític, econòmic, militar, religiós i cultural.
ESTIL I CARACTERÍSTIQUES:
L'església pertany al període de bizanci, i aquest període té unes característiques generals comper exemple:
-Les obres evoquen la magnificiència de les cerimònies litúrgiques, especialment al mosaic
- L'arquitectura bizantina adequa els edificis al culte i a la litúrgia religiosa
- Al'interior dels edificis, la lluminositat augmena gràcies a la claror que desprenia la decoració musivària
- Quant a l'escultura, la producció artística elabora nombrosos treballs d'orfebreria- El conjunt d'arts pictòriques van tenir una gran presència en l'art bizantí amb l'excepció del període iconoclasta
ANÀLISIS FORMAL:
Es tracta d'una basílica que destaca per la gran cúpulacentral que sosté ajudada per quatre contraforts massissos. Tant el tambor com el mur presenten un gran nombre de finestres, i el color vermell del maó aporta una visió bastant sòbria del temple, quecontrasta amb la brillantor dels elements interns.
A l'interior, la basílica presenta una planta basilical de tres naus. Antigament, l'edifici constava d'un nàrtex (entrada), i un iconòstasi (mur enquè es col·locaven les icones). Al centre de la nau principal hi ha quatre grans pilars que delimiten un quadrat sobre el qual s'aixeca la gran cúpula de 31m de diàmetre i 54m d'alçada. Aquesta...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Arte Bizantino
  • Arte Bizantino
  • Arte bizantino
  • Arte bizantino
  • Arte bizantino
  • Arte Bizantino
  • Arte bizantino
  • Arte Bizantino

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS