Arte Gotico Les Drassanes

Páginas: 11 (2661 palabras) Publicado: 20 de octubre de 2013
Treball Art gòtic Català
Les Drassanes







Jordi Sáez Diego
2 ESO C
Ciències Socials
Índex

Portada
Índex
Introducció
Documentació
-Mapa de situació
-Característiques generals i cronologia
Presentació de l’obra elegida
-Fotos
-Tiquets d’entrada i fullets
-Plànol local de la situació
-Cronologia-Paral·lelismes
-Característiques més importants
- Vinculacions més rellevants amb l’estil que representa
Valoració
Bibliografia i fonts d’informació






Introducció

El procés pel qual vaig escollir aquest monument per fer el treball, va ser perquè la meva mare em va aconsellar que ho fes d’un monument però que no sigui religiós, perquè ella ja sabia que lamajoria o tots ho farien d’alguna catedral o església religiosa i entre la meva mare i jo vam estar decidint diverses escultures i monuments, i al final ens vam decantar per Les Drassanes Reials de Barcelona. També em va semblar una idea bona fer-ho d’un treball gòtic civil perquè no es veuen molts treballs d’art gòtica civil i vaig pensar que aquest monument em serviria molt. També vaig elegiraquest monument perquè tenia un museu a dintre (Museu Marítim de Barcelona), on vaig entrar i vaig poder mirar diferent informació i per que servien abans Les Drassanes. Per això he elegit aquest monument perquè apart de que em quedava a prop (a Barcelona) em va semblar una bona idea de treball i a més a més em van dir que reformarien el museu marítim durant dos o tres anys i es mantindria tancat.Documentació de l’art gòtic català

1.Mapa de situació de les principals obres del gòtic a Catalunya
Les manifestacions de l’art gòtic a Catalunya constitueixen un ric patrimoni que s’estén per la major part del país, encara que amb diversa intensitat. A la Catalunya Vella, a la N del camí tradicional a Aragó, per els altiplans centrals, la ordenació del territori escorrespon amb la època del romànic, i el gòtic no entra fins a finals del s. XIII, ja amb l’estil totalment definit.
En canvi, les grans construccions de la Catalunya Nova s’inicien després de la conquesta cristiana (mitjans del s.XIII), al moment de transició entre els 2 estils i amb un important protagonisme del Cister i de les ordres militars.
En segon lloc, hi ha una oposició entre el mónurbà i el món rural. El creixement i prosperitat de les ciutats dona lloc a la substitució d’Iglesias anteriors i a la creació de noves construccions civils i militars. És important l’arribada de les ordres mendicants, dominiques, i franciscanes, que funden convents a las principals poblacions, en canvi, fora del àmbit urbà, el gòtic es troba preferentment als grans monestirs de Poblet, SantesCreus i Vallbona, a les grans fortaleses de templaris i hospitalaris, com Miravet, Ulldecona o Gardeny, als castells i palaus, en els hospitals de viatgers i a les grans masies d’estil senyorial. Les rutes proposades segueixen els grans eixos de comunicació del país i agrupen diverses construccions de les tantes que hi ha a l’art gòtic català.
En elles s’inclouen els grans monuments o les visitesde petita quantitat a les grans ciutats i vil·les notables, però també edificis més senzills que el seu valor queda moltes vegades completat per la bellesa del paisatge. Acaba amb una referència als principals museus que posseeixen fons gòtics importants. Tan sols els principals monuments i els grans museus urbans que tenen horaris de visita establerts. Amb freqüència les Iglesias estan tancades ies té que demanar la clau a l’ajuntament o a alguna casa del poble.



2-3.Característiques generals de l’estil escollit i cronologia

L’art gòtic Europeu
L’art gòtic que ocupa una part d’Europa als segles XII-XV, és l’estil artístic que substitueix al romànic que va davant del Renaixement. El seu origen es situa en la Île-de-France que se li coneix com opus francigenum fins que Vasari...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Arte gotico
  • Arte Gotico
  • Arte Gotico
  • Arte gotico
  • Arte Gótico
  • Arte gotico
  • Arte gotico
  • Arte gOtico

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS