Arte

Páginas: 3 (609 palabras) Publicado: 13 de marzo de 2012
Arcadi Alibés va néixer el 1959 a una colònia tèxtil del Llobregat. De petit l’Arcadi Alibés es va aficionar a l’esport en concret a l’atletisme i va decidir ser periodista. Va treballar als diarisSport i el Noticiero Universal, a Catalunya Radio.

Per què correm?

Segons l’autor, aquesta es una de les moltes preguntes que es pregunta la gent que no practica aquest esport. Per ell, és unapregunta molt difícil de contestar ja que comporta tota una filosofia de vida que només poden arribar entendre els que practiquen aquest esport. Moltes persones van publicar les seves opinions aInternet respecte aquesta pregunta, algunes d’elles són: Perquè m’agrada, perquè millora la salut i el benestar físic, perquè aclareix les idees i la ment, perquè manté viva l’esperança, perquè la mevadona m’ho agraeix cada dia.... , etc.
Totes aquestes respostes es poden resumir en una sola el corredor corre perquè li agrada i l’ajuda en la seva vida personal i en el seu dia a dia.
El mésimportant d’aquest esport es que córrer és universal es a dir que es practica en tot el món. La gent arriba al món de les curses per dos vies: la via de l’esport de activitat atlètica, gent jove i minoritàriai la via de l’activitat de lleure, gent més gran que es dona compte que ha de practicar algun esport per mantenir el seu estat físic. La majoria dels corredors principiants intenten superar les sevesmarques contínuament i no es donen compte que aquest no és l’objectiu de córrer, sinó passar-ho bé. Com a conseqüència molts corredors principiants al llarg del temps no poden superar la seva marca ialguns d’ells no assimilen aquest fet i abandonen el món de les curses, però majoritàriament molts d’ells continuen corrent però al seu ritme. L’atletisme, a diferència d’altres esports, és l’únicque permet competir simples aspirants amb altres esportistes d’elit.



Una vida per la Marató

En els anys 70, córrer no era una activitat molt habitual a Catalunya. La passió de córrer com una...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • arte por arte
  • DE TU ARTE A MI ARTE
  • arte o no arte
  • Arte
  • Arte
  • Arte
  • Arte
  • Arte

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS