arte

Páginas: 3 (718 palabras) Publicado: 25 de noviembre de 2013
Biotecnologia.
La biotecnologia és la tecnologia basada en la biologia, especialment usada en agricultura, farmàcia, ciència dels aliments, medi ambient i medicina. Es desenvolupa en un enfocamentmultidisciplinari que involucra diverses disciplines i ciències com biologia, bioquímica, genètica, virologia, agronomia, enginyeria, física, química, medicina i veterinària entre unes altres.Probablement el primer que va utilitzar aquest terme va ser l'enginyer hongarès Károly Ereki, el 1919.

Aplicacions.
La biotecnologia té aplicacions en importants àrees industrials com ho són l'atenció dela salut, amb el desenvolupament de nous enfocaments per al tractament de malalties, l'agricultura amb el desenvolupament de cultius i aliments millorats; usos no alimentaris dels cultius, com perexemple plàstics biodegradables, olis vegetals i biocombustibles, i cura mediambiental a través de la bioremediació, com el reciclatge, el tractament de residus i la neteja de llocs contaminats peractivitats industrials. A aquest ús específic de plantes en la biotecnologia es diu biotecnologia vegetal.
Les aplicacions de la biotecnologia són nombroses i solen classificar-se en:
Biotecnologiavermella: s'aplica a la utilització de biotecnologia en processos mèdics. Alguns exemples són l'obtenció d'organismes per produir antibiòtics, el desenvolupament de vacunes més segures i nous fàrmacs através de la manipulació genètica.
Biotecnologia blanca: És aquella aplicada a processos industrials. Un exemple d'això és l'obtenció de microorganismes per produir un producte químic o l'ús d'enzimscom catalitzadors industrials, ja sigui per produir productes químics valuosos o destruir contaminants químics perillosos.
Biotecnologia verda: és la biotecnologia aplicada a processos agrícoles. Unexemple d'això és l'obtenció de plantes transgèniques capaces de créixer en condicions ambientals desfavorables o plantes resistents a plagues i malalties. S'espera que la biotecnologia verda...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • arte por arte
  • DE TU ARTE A MI ARTE
  • arte o no arte
  • Arte
  • Arte
  • Arte
  • Arte
  • Arte

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS