arte

Páginas: 4 (992 palabras) Publicado: 8 de diciembre de 2013
Dinar campestre

1. Documentació general i catalogació

Documentació
Títol: dinar campestre.
Autor : Édouard Manet (París, 1832-1883).
Cronologia, o moviment cultural: 1863.
Estil:realisme impressionista.
Original o copia : original.
Ubicació actual. Musée d’Orsay (París).

Catalogació.
Tècnica: oli sobre tela.
Suport: tela .
Dimensions: 2,08x2,64m.
Tipologia: figurativa.Tema: escena costumista .
Breu descripció de l’obra: obra costumista emmarcada entre el realisme i l’impressionisme, precedent del impressionisme.

2. Anàlisis formal

Elements plàstics

Manetintegra les figures en el paisatge con si en formessin part, evitant l’ús de clarobscur i de línies molt definides que les destaquin del fons i n’augmentin el volum. Aquesta representació planaaconsegueix i la reforça per mitjà de la gradació tonal del color, tant en la representació de la llum com en les ombres.
Amb aquest exercici, Manet es capaç de reproduir l’ombra d’un arbre i d’aconseguirla transparència del rierol utilitzant només la riquesa tonal del verd. Per aconseguir un contra punt lumínic, el pintor francès va utilitzar el negre i el blanc com a colors predominats en lesfigures centrals.

Composició.

La composició s’estructura en tres plans horitzontals sobreposats: a sota hi ha una panera amb fruites, pa i els vestits de les dues dones; al centre una dona nua quemira fixament al espectador, per tant es una composició oberta, i dos Hombres vestits, i darrera d’aquesta un altre dona, vestida amb roba interior, remullant-se en el rierol.
Les tres escenes quedenincloses en al triangle compositiu format per la perspectiva lineal , el punt de fuga de la qual es troba situat al petit tros del cel pintat a la part alta de la tela.
Malgrat aquest ordecompositiu , una part de la critica hi ha vist manca d’unitat i una certa dispersió en els elements, sobretot en la escena central, on cada personatge sembla aïllat en el seu món, especialment per el fet...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • arte por arte
  • DE TU ARTE A MI ARTE
  • arte o no arte
  • Arte
  • Arte
  • Arte
  • Arte
  • Arte

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS