Arteeeeee

Páginas: 3 (555 palabras) Publicado: 6 de abril de 2015
DIEGO VELÁZQUEZ


Biografia
Diego Rodríguez de Silva Velázquez va néixer a Sevilla, en 1599 i va ser un pintor barroc. Es va formar amb Francisco Pacheco. Als 24 anys es va traslladar a Madrid,on va ser nomenat pintor de Felip IV. En 1627 va ser ascendit a pintor de cambra, tasca a la qual va dedicar la resta de la seva vida. Va evolucionar del "tenebrisme", influït per Caravaggio, a unestil de gran lluminositat, amb pinzellades ràpides i soltes. En la seva última dècada es va fer més esquemàtic, amb extraordinari domini de la llum. Aquest període pertany el "Retrat del papaInnocenci X", pintat en el seu segon viatge a Itàlia, i les seves dues últimes obres mestres: "Las Meninas" i "Les filadores". El seu catàleg consta de més de 120 obres. Va morir a Madrid, en 1660.Característiques principals:
Les característiques més peculiars i representatives de la pintura de Velázquez són:
• Ocupació de la perspectiva aèria.
• Profunditat.
• Pintura "alla prima", és a dir,sense realització d'esbossos. Per això, les correccions les feia sobre la marxa i es nota en els nombrosos "penediments" en els seus quadres.

Fases i obres:Etapa Sevillana (1599-1623)

En aquesta fase, Velázquez va tenir com a mestre a Pacheco. Amb ell va aprendre a ser un gran dibuixant i organitzar les composicions. Les primeres obres queva realitzar pertanyen al tenebrisme (tendència italiana que procedeix de Caravaggio). Les característiques d'aquest corrent són:

• Realisme.


• Contrastos de llum.


• Composició diagonal.

Elstemes que Velázquez va pintar en aquesta primera etapa són religiosos i també populars, extrets de la vida quotidiana.

Les obres més importants són:
-Adoración Dels Reis Mags
-La Vella fregintous
-El Aiguader de Sevilla
-Bodegón Al diví


Amb aquestes primeres obres assoleix un gran prestigi entre la noblesa sevillana el que li permet catapultar i instal·lar-se al Madrid dels Àustries....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS