ARTICLE 4 I 5

Páginas: 5 (1188 palabras) Publicado: 22 de octubre de 2015
ARTICLE 4. Ordinacions de l’Hospital de la Santa Creu de Barcelona de 1417.
1. Quines funcions té l’infermer? Aplicar remedios a todo género de enfermedades y acudir a los accidentes que sobrevienen en ausencia de los médicos. l’infermer ha de residir a l’hospital i que rebrà i acollirà amb amabilitat els pobres malalts que hi acudeixin. Entre les primeres cures que cal tenir dels malalts homcita les d’higiene. Diu textualment que els renti els peus, o que els faci rentar, i que hom els ha de donar un llit perquè pugui reposar. Un cop al llit, hom oferirà al malalt algun refrigeri. S’avisarà el capellà perquè el visiti, el confessi i li administri els sagraments. l’infermer recollirà orinal del malalt per a mostrar-la al metge, a fi que aquest pugui ordenar la medicació i l’alimentacióoportunes. L’infermer i scribà de ració han d’interrogar i d’observar atentament i diligentment el malalt, amb paraules bones i amables, per a saber-ne el nom, la procedència i l’ofici o treball que feia abans d’ingressar. També hauran d’esbrinar els diners, la roba, els béns mobles i immobles que tingués el pacient, així com els seus deutes i allò que li deuen, per tal de poder actuar enconseqüència, prevenir o avisar abans de la seva mort. De tot plegat prendran nota escrita i ho comunicaran després al capellà per veure si concorda amb allò que li digué a ell. L’infermer ha de visitar, veure i reconèixer cada dia i cada nit tots els malalts, homes i dones, dues vegades al matí i dues a la tarda. També serà present durant les hores 1dels àpats per veure com mengen. Comprovarà si elsaliments són bons i, per això, els tastarà personalment. Durant la nit farà també dues visites, una abans de mitjanit i una altra després. Manarà als servidors que siguin amatents a donar els refrigeris o la medicació ales hores prescrites pel metge. Mirarà que els malalts vagin nets, sia de restes de menjar sia d’altra brutícia. Caldrà fer amb els béns recaptats i les almoines que li donin.S’encarregava a més del Llibre d’infermeria2. Finalment, entre les funcions de l’infermer hi havia la de donar la paga a les dides que alimentaven els infants de l’hospital, així com els detalls sobre la manera com calia anotar-ho en el llibre previst per a aquesta funció.



2. Quines funcions té la dona qui ha càrrech de les dones malaltes? S’encarregarà de les malaltes, els donarà l’aliment i les medicinesa les hores prescrites pels metges o barbers, haurà de demanar de dia o de nit que les serventes atenguin les malaltes, els donin tot allò que calgui, les mantinguin netes. Aquestes serventes seran sota la total submissió, règim i a disposició de l’esmentada dona qui ha càrrech de les malaltes. Aquesta tindrà també la facultat de canviar-les, de donarlos el sou que cregui necessari i el scribà deració anotarà si cal que continuïn rebent aquest sou. També s’encarregarà de demanar el parament dels llits, així com la roba que cal per al servei de les malaltes, de les quals coses haurà de donar compte a l’infermer, que les tenia inventariades i anotades.


3. Quines funcions té la dona qui ha càrrech dels infants? Havia de tenir cura especial dels infants, que estiguessin nets; podia tenir ala seva disposició unes serventes per tal de poder atendre adequadament els infants. Havia de donar compte: de tota la roba, del llit i altres, que li fos lliurada per al servei dels infants, de la seva mateixa persona i de les serventes que eren sota les seves ordres. Les podia canviar sempre que no n’augmentés el nombre, i indicava si havien de continuar rebent llur sou. Un aspecte important eraque es feia responsable dels infants que tenia sota la seva cura. Indiquen també detalls sobre l’anotació de diners que podia rebre, així com de la roba.


4. Quines funcions té l’escuder? Tenien la missió de servir els malalts i els bons, sense fallença, a les nores dels àpats, i altres treballs de la casa, segons els fos ordenat pel

ARTICLE 5. Historia de la enfermería: Siglos XVI y...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Actividad 5 Termología I 4
  • Act. I.4 Y I.5 De Tics
  • Adm I GPA sesion 4 y 5
  • 4 5 TEXTOS I Gu a Taller Subrayado
  • Articles 104572 Recurso 4
  • 5 4
  • Historia tema 4 i 5
  • PAG INTRODUCCIÓN…………………………………………………………………… 4 CAPITULO I………………………………………………………………………….5 PLANTEAMIENTO DEL...

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS