Articulo Prodiscat- Dislèxia

Páginas: 4 (887 palabras) Publicado: 13 de marzo de 2013
Dificultats d’aprenentatge i trastorns del desenvolupament

Professora: Martina Morell

Educació Infantil

Aquest article del Prodiscat tracta sobre la dislèxia en l’etapa d’EI. Primerament ensexplica el significat de la dislèxia. Ens diu que és un trastorn d’aprenentatge que afecta a la habilitats implicades en la lectura i l’escriptura.

A continuació, ens parla sobre el protocol aseguir pels mestres. El primer pas és observar que té un progrés pobre en comparació amb el nivell dels companys. Tot seguit, emplenar el protocol que correspongui a l’edat. Marcar amb una X la respostacorrecta. Les respostes positives amb negreta marquen que hi ha un alt risc i requereixen intervenció. Una vegada completat el protocol i en el cas que s’hagi observat la presencia d’indicadors d’altrisc, caldrà derivar-lo a l’equip psicopedagògic del centre.

Seguidament, ens descriu els tres nivells d’intervenció que hi ha. El primer nivell: un ensenyament de primera qualitat (tractad’enriquir els programes de classe perquè surtin beneficiats tots els alumnes), el segon nivell: Petit grup o intervenció individualitzada (suport addicional basat en els programes de classe, però adaptades alnivell necessari) i el tercer nivell: suport intensiu (tracta de er un programa individualitzat “PI”).

A més a més, ens diu que ensenyar a llegir i escriure suposa tenir en compte quatredimensions: Aspectes funcionals i culturals (crear contextos d’aprenentatge que permetin construir el sentit del què és l’escriptura), Aspectes representacionals (portar-los a comprendre el llenguatge escrit,un sistema de comunicació), Aprendre el codi (aprendre a llegir el sistema alfabètic porta una sèrie de processos singulars) i Comprensió lectora (la finalitat és la comprensió dels textos. Llegir éscomprendre).

D’altra banda, ens explica com hem de llegir al nen i amb el nen. Hem de dedicar una estona cada dia a la mateixa hora, el nen/a ha d’escollir el llibre, assegurar-nos que tots...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Artículo De Divulgación Sobre La Dislexia
  • Dislexia Artículo ENGINY Castellano
  • Dislexia
  • dislexia
  • la dislexia
  • Dislexia
  • DISLEXIA
  • La dislexia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS