Artrosi

Páginas: 2 (291 palabras) Publicado: 14 de noviembre de 2011
Què és l'Artrosi?
  
És una malaltia crònica de las articulacions, sobretot d'aquellas que tenen gran moviment, Apareix pel desgat i destrucció de les superfícies articulars. És diu que és unamalaltia no inflamatòria de les articulacions. També es coneguda com:  ARTROSIS, OSTEOARTRITIS, o ARTROPATÍA DEGENERATIVA.
FACTORS DE RISC
L'Edat major de 45 años.
El sexe femení.
Predisposiciógenètica.
Forces mecànicas que comprometen l'articulació (obrers de càrrega)
Ús articular excesiu (alguns eportistes)
Antecedents de traumatisme articular.
Malalties articulars prèvies (artritisreumatoide, gota, etc.)
Obesitat
Els cinc últims factors poden ser tractats per disminuïr l'incidència de la malaltia.
Quin és el tractament?
Tractament no farmacològic/ Tractamentfarmacològic/ Tractament quirúrgic.

        L'objectiu del tractament és aliviar el dolor i impedir l'evolució de l'incapacitat funcional de les articulacions afectades. Em centraré en el tractamentmenys invasiu:
EDUCACIÓ: És molt important que el pacient amb artrosis coneixi la seva malaltia, l'evolució, i el risc d'invalidesa. Com consumir analgèsics (para evitar efectes adversos), del'importància de la fisioteràpia, de reduïr el pes, etc.
RECOLZAMENT SOCIAL: Compren totes les entitats que presten serveis de salut. El pacient es sent reconfortat quan el personal sanitari s'interessaper ell; una pregunta,una trucada telefònica o una visita domiciliària. És menys costós una trucada telefònica, que un desplaçament al hospital.
TERÀPIA FÍSICA: La pràctica d'esport és moltimportant per l'alleujament del dolor y la incapacitat funcional, es recomanen exercicis aeròbics (natació, caminatas) y exercicis específics relacionats amb l'articulació afectada.
ACUPUNTURA: Unaalternativa que per la medicina occidental es desconeguda, però alguns pacients alleujant el seu dolor amb aquest procedimient.
LA DISMINUCIÓ DEL PES: Si les articulacions soportan menys pes, es...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS