asadf

Páginas: 2 (380 palabras) Publicado: 18 de abril de 2013
Trobadors Catalans
Guillem de Berguedà1138-1192/96?)
Es el fill del bescompte de Berguedà té un titol i prové de una familia rica. Guillem va assasinar a traició a un altre bescompte, en Ramon folcde cardona.
Per aquest fet li van retirar el tito. Quan el seu pare va morir li va deixar en erència 5 castells. Va perdre el 5 castells i va anar pidulant a casa del seus amics. Pero el seucomportament era terrible i es va guanyar molts enemics. Va morir solter y assasinat per un soldat.
Han quedat 28 poemes dels quals la majoria son sirventesos, Molts d'aquests estar enviats a ponç demataplana que a la seva mort li va dedicar un plany(en un to una mica irònic).
Guillem de cabestany(1162-1212)
No trobem molta informació sobre guillem de cabestany pero ell es el protagonista de lallegenda del cor menjat. On s'explica la mort d'aquest: Guillem tenía una relació amb la dama d'un castell. El rai ho d'escobreix i mata a guillem i fa menjar el cor d'en guillem a la dama. I aquesta quanes dona conta es tira de la torre. Trobadors Catalans
Guillem de Berguedà1138-1192/96?)
Es el fill del bescompte de Berguedà té un titol i prové de una familia rica. Guillem va assasinar a traició aun altre bescompte, en Ramon folc de cardona.
Per aquest fet li van retirar el tito. Quan el seu pare va morir li va deixar en erència 5 castells. Va perdre el 5 castells i va anar pidulant a casadel seus amics. Pero el seu comportament era terrible i es va guanyar molts enemics. Va morir solter y assasinat per un soldat.
Han quedat 28 poemes dels quals la majoria son sirventesos, Moltsd'aquests estar enviats a ponç de mataplana que a la seva mort li va dedicar un plany(en un to una mica irònic).
Guillem de cabestany(1162-1212)
No trobem molta informació sobre guillem de cabestany peroell es el protagonista de la llegenda del cor menjat. On s'explica la mort d'aquest: Guillem tenía una relació amb la dama d'un castell. El rai ho d'escobreix i mata a guillem i fa menjar el cor...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Asadf
  • Asadf
  • asadfe
  • asadf
  • asadf
  • asadf
  • Asadf
  • asadfa

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS