ASAMAKATUMBALE

Páginas: 3 (689 palabras) Publicado: 11 de diciembre de 2014
LA PRIMERA GUERRA MUNDIAL

La Primera Guerra Mundial va esclatar el 1914, entre les potències imperialistes que desitjaven controlar les millors colònies del planeta. Els països en conflicteestaven agrupats en dos blocs: la Triple Aliança (Alemanya, Imperi Austro-Hungarès, Itàlia) i la Triple Entesa (Anglaterra, França i Rússia). Aquest bloc va ser reforçat per Estats Units des de 1917.
Lainvasió d'Alemanya a França va desencadenar la batalla de Marne (setembre de 1914). Els francesos van contenir als alemanys, començant la cruenta "Guerra de les Trinxeres". En 1916, els alemanys vanintentar prendre la fortalesa de francesa de Verdum, però també van fracassar.
En el front oriental, Alemanya va atacar a Rússia. En 1917, els comunistes russos van enderrocar al tsar Nicolau II i vansignar el tractat de Brest-Litovsk restablint la pau amb Alemanya. La retirada de Rússia va ser compensat amb la incorporació d'Itàlia i Estats Units.
Al març de 1918, Alemanya va llançar una altraofensiva al front occidental, però els anglo-francesos els van vèncer en la Segona Batalla de Marne, i amb l'ajuda de les tropes nord-americanes van fer retrocedir als alemanys fins obligar-los asignar la seva rendició.
El Tractat de Versalles
Es va signar el 28 de juny de 1919. Les potències vencedores van imposar dures condicions a les dels derrotats. Per exemple, Alemanya va haver de cedirAlsàcia i Lorena a França, i l'Imperi Austro-Hongarès es va desintegrar, donant origen als estats d'Hongria, Txecoslovàquia i Iugoslàvia.
A més, Alemanya va quedar obligada a pagar una milionàriaindemnització als vencedors, a limitar el nombre dels seus soldats ja no fabricar ni importar armament.
Un altre acord important va ser la fundació de la Societat de Nacions, organisme internacional quehavia de garantir una pau duradora.

LA SEGONA GUERRA MUNDIAL

La Segona Guerra Mundial (1939-1945) va ser el conflicte armat entre l'Eix (Alemanya, Itàlia i Japó) i els Aliats (Anglaterra,...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS