asas

Páginas: 2 (275 palabras) Publicado: 16 de febrero de 2015
INTRODUCCIÓ
La sang és una suspensió de cèl·lules en un medi aquós, impulsada pel cor a través dels vasos sanguinis, amb l'objectiu de distribuir oxigen i nutrients als diferents teixitsaixí com eliminar-ne els residus, entre altres funcions. Està formada per una matriu extracel·lular líquida anomenada plasma.
Circula per artèries, venes i capil·lars, suposant el 7,7%del pes corporal. Té el seu origen en les cèl·lules mare hematopoètiques. El sistema hematopoètic, és el sistema encarregat de la formació de la sang.
Els seus components són:
Hematies(glòbuls vermells), transporten l'oxigen des dels pulmons a tots els teixits de l'organisme. El seu dèficit (anèmia) provoca una manca d'oxigen en els òrgans vitals dels malalts. En aquest cascal administrar concentrats d'hematies.

Plaquetes que intervenen en la coagulació de la sang tot impedint les hemorràgies secundàries a les petites lesions que habitualment es produeixenen les artèries, venes i capil·lars. El seu dèficit (trombopènia), que és freqüent en les malalties malignes de la sang (leucèmies) i després d'alguns tractaments del càncer, provocal'aparició d'hemorràgies greus. El tractament prioritari en aquests casos es la transfusió de concentrats de plaquetes.


El plasma que és la part líquida de la sang, constituït bàsicamentper aigua i proteïnes (factors de la coagulació, anticossos, albúmina) que intervenen en múltiples processos metabòlics bàsics per l'organisme: la coagulació de la sang, la immunitat i eltransport de diverses substàncies i medicaments.El plasma es utilitzat per elaborar concentrats específics de proteïnesque constitueixen el tractament de diverses malalties: l'hemofília ialtres defectes de la coagulació, immunodeficiències amb risc de patir múltiples infeccions greus, trombosis i altres.



OBJECTIU
Observar les cèl·lules sanguinies de la nostra sang.
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Asas
  • Asasa
  • Asasa
  • Asas
  • asasa
  • asas
  • asasas
  • asasas

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS