asasa

Páginas: 3 (555 palabras) Publicado: 12 de mayo de 2014
Exercicis .
4. Per què la borsa va créixer en aquesta época?
Per la demanda d’accions, el valor de les quals pujava constantment
1. Quina evolució va seguir l’economia americana a partir del1930? Per què es coneix aquesta etapa com la gran depressió?
Una baixada de les cotitzacions de la borsa de Nova York. Es coneix com la gran depressió perquè la crisi borsària es va propagar a gran partde la industria, el comerç i l’agricultura, i va provocar una recessió econòmica generalitzada.
2. Explica com es va produir la Gran Depressió i quines mesures va prendre el govern per pal·liar-la.El valor de les accions va baixar i tothom va voler treure diners dels bancs, però els bancs van haver de tancar, va comportar a la fallida dels bancs. També va augmentar el nombre d’aturats i moltesfamílies van caure a la misèria.
Roosevelt va guanyar les eleccions i va proposar un nou programa per afavorir la recuperació econòmica, fou l’anomenat New Deal, que defensava la intervenció del’estat per reactivar l’economia.
3. Quins mecanismes van fer que la crisi borsària americana es convertís en una crisi generalitzada i mundial?
Perquè els bancs nord-americans van retirar els capitalsdipositats als bancs europeus i les empreses americanes van reduir les seves inversions en aquestos països. A més, les importacions americanes van caure en picat i això va comportar que el comerç mundialpatís una gran recessió.
4. Quines van ser les conseqüències del New Deal per a l’economia dels Estats Units?
Va imposar mesures econòmiques, control sobre els bancs, reformes socials i totesaquestes reformes van provocar un rellançament de l’economia nord-americana.
3. Com va assolir el poder Mussolini? Amb quins suports va comptar?
Va comptar amb el suport de la petita burgesia,finançament de grans propietaris i amb la tolerància de l’església catòlica. Mussolini va assolir el poder al 1922, el seu partit va aconseguir 22 diputats, però 300000 camises negres, van esclafar la vaga...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Asas
  • Asasa
  • Asasa
  • Asas
  • asasa
  • asas
  • asasas
  • asasas

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS