Asasq

Páginas: 3 (556 palabras) Publicado: 13 de diciembre de 2010
TEXT ARGUMENTATIU

Entenem l’avortament com la interrupció del desenvolupament del fetus durant l’embaràs. D’aquesta manera existeixen dos tipus d’avortament; l’espontani, que prové de causesovulars o maternes (natural) i l’induït, per causes mèdiques.

En aquest text, em limitaré a comentar l’avortament de caire voluntari, ja que ha estat força polèmic en aquest darrer any com aconseqüència de diverses manifestacions que han tingut lloc a importants ciutats d’Espanya, entre les quals trobem Barcelona.

Segons diverses fonts (El País, La Vanguardia, etc), aquest mateix any la GuàrdiaCivil ha imputat a noranta nou dones per un delicte d’avortament il·legal, ja que no es trobaven dins de les tres circumstàncies que la llei orgànica 10/1995 de l’article 417 bis tipifica; que siguinecessari per evitar un greu perill per a la salut física o psíquica de la mare, que sigui conseqüència d’una violació (fins a dotze setmanes i quan hi hagi denúncia) o finalment que es prevegi que elfetus pugui néixer amb algun tipus de problema físic o psíquic .Personalment crec que s’hauria de renovar la llei referent a l’avortament i que aquest no fos considerat un delicte fora de lescircumstàncies esmentades anteriorment. El GIRE (Grup d’informació de reproducció escollida ) és una organització amb seu a Mèxic que es dedica a recopilar dades i informació sobre la reproducció per realitzardiverses estudis, xerrades, campanyes, etc. Tal com ens mostra una estadística realitzada per aquesta organització, a 54 països del món, està permès avortar sense cap mena de restricció. A 72 estàpermès avortar per salvar la vida de la dona. A 14 està permès per raons socioeconòmiqes. A 33, per raons que facin perillar la salut física. A 20 està permès per raons de salut mental i finalment només ados països del món està totalment prohibit.

Hauria de ser un dret per a la dona escollir si vol avortar sempre que estigui dins d’uns límits de temps racionals. Em sembla desmesurat que en...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS