asdasdasd

Páginas: 5 (1188 palabras) Publicado: 23 de mayo de 2014
Descolonització

Causes de la descolonització:
1.Enfebliment Metròpolis: Els anys 20, es mostren signes d’afebliment de la metròpoli. Es comença a tenir la idea de veure les colònies com una cosa que no genera coses bones ni beneficis. Hi han aspectes que fan que tenir una colònia sigui criticat i considerat com una cosa dolenta. A més, ni la ONU ni la divisió del món en blocs afavoreixen lescolonització.
1.2 Anti colonialisme: Les ideologies que es contenen a la metròpolis fan que neixi un sentiment anta colonialista. Els territoris colonitzats creuen que tenen drets i no es respecten i no volen que els explotin ni els controlin tots els seus recursos.
1.3 Moviments nacionalistes: Comencen a sorgir grups socials que volen recuperar la identitat per la seva nació. Els grups tenenlíders que imposen i tenen capacitat per mobilitzar-los.
Neocolonialisme i neoimperialisme: influencia i participació política i econòmica d’una potencia estrangera en una potencia descolonitzada.
Processos descolonitzadors:
Es pot aconseguir la descolonització pacíficament o violentament. Algunes potències defenses el fet de mantenir les colònies. Això provocarà enfrontaments arran la metròpolisi les colònies. Algunes metròpolis veuen positiu el fet de mantenir la metròpolis i mantenen acords amb la colònia conservant sempre la seva independència. Això serà beneficiós per la metròpolis ja que s’enriquirà i per les colònies ja que sense ajudes econòmiques no es podrien desenvolupar.
Nord- Àfrica.
El nord d’Àfrica és majoritàriament francès i aquests lluitaran per mantenir les colònies(violentament). Cas Egipte: era britànic i l’any 22 va néixer un grup nacionalista que volia lluitar per la independència. Els britànics volen negociar amb ells (pacíficament) i els proposen la indep. Tutelada ( en uns aspectes els egipcis es poden organitzar com volen i en altres com l’economia ho controlaran els britànics).
Sorgeix un moviment liderat per Nasser que reclama més llibertat, imenys domini del britànics cosa que aquests, es neguen. Nasser crea un exèrcit i fa un cop d’Estat i enderrocà la monarquia. Es desprèn dels britànics ja que està organitzat militarment i crea una república.
Cas Algèria: Era dels francesos. Esclata una guerra( 54-62) guanya la colònia algeriana i s’independitza.
Àfrica Negra( sud, central)
És més tardant que en altres indrets. Els territorisaconsegueixen la independència mitjançant els sistemes de partits. En aquests sorgeixen diferents líders que organitzen tot el procés. Els processos es desenvolupen pacíficament.
Lumumba liderarà el procés del Congo quan s’independitza de Bèlgica.
Guevara també el relacionem amb la independització del Congo.

3.La desfeta de L’imperi britànic.
Veuen que els països que colonitzen cada colònia sónels que les mantenen però veuen que si el país deixa de mantenir la vida de les colònies, aquestes desapareixeran. Es volen avançar i l’any 1931 creen la British Commonwealth associació que va reunir els britànics i les colònies amb procés d’independització. Els britànics volien fer veure a aquestes colònies que si s’independitzen tindran necessitats i mancances i per tant, els proposen que sinecessiten ajuda que tractin amb ells ja que podran negociar i obtenir beneficis comuns. A més els britànics ofereixen a les colònies mitjans i recursos per facilitar la seva independència. Aquesta associació va funcionar ja que és un projecte de futur. A més, els britànics donaran ajuda militar a les colònies unides a la Commonwealth.
Encicric document on el papa mostra els seus coneixementsevangèlics.
Conferències de Bandung (1955) Bandung és localitat d’Indonèsia. Va estar convocada per Nehru. Gandhi assassinat l’any 1948 es caracteritzà per rebutjar la possibilitat d’utilitzar la violència per aconseguir la independència. Nehru substitueix a Gandhi quant aquest mor. Nehru proposa debatre sobre 2 qüestions: política de blocs i la no violència. Va tenir una gran resposta de 90...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Asdasdasd
  • Asdasdasdas
  • Asdasdasd
  • Asdasdasdad
  • asdasdasd
  • Asdasdasd
  • asdasdasd
  • asdasdasd

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS