asdcadcf

Páginas: 9 (2239 palabras) Publicado: 7 de noviembre de 2013


BLOC 5:
1. Guerra del francès
1.1 Les corts de Cadis
2. Regnat de Ferran VII
2.1 Restauració de l’absolutisme
2.2 Trienni liberal
2.3 Dècada ominosa
3. Guerra Carlina
4. Regnat d’Isabel II
4.1 Període de regències
4.2 Regència de Maria Cristina
4.3 Regència d’Espartero
4.4 Dècada moderada
4.5 Bienni progressista
5. Sexenni democràtic
5.1 Revolució de 1868
5.2 GovernProvisional
5.3 Regnat d’Amadeu
5.4 Primera República
6. La restauració monàrquica
6.1 Regnat d’Alfons XII
6.2 Constitució de 1876 i el sistema de torns






















BLOC 6:

1. Nacions i Imperis
Imperialisme Europeu
Els grans imperis colonials
Organització dels imperis colonials
Conseqüències























2- Regnat de Ferran VIIEl retorn al poder de Ferran VII va significar la derogació del règim constitucional i el principi de l’enfrontament entre absolutistes i liberals.
El rei Va derogar la Constitució i les reformes aprovades durant la guerra. Va restaurar els privilegis de la noblesa i e clergat i els hi va treure els impostos. Va governar de forma absolutista durant 6 anys. Els liberals seguien fentpronunciaments però no eren gaire efectius.
El 1820 va triomfar un pronunciament dirigit per el coronel Del Riego que va significar la tornada de una constitució. Els liberals van restaurar les reformes de Cadis i van crear la Milícia Nacional. El 1823 la Santa Aliança va enviar tropes que van tornar el poder absolutista a Ferran. El rei va tornar en una situació difícil i entre altres coses va crear unconsell de ministres per arreglar els problemes de l’època. El rei també tenia un problema dinàstic, no tenia hereus barons i va crear una llei (Pragmàtica Sanció) que eliminava una altra que impedia governar a les dones (Llei Sàlica).
Quan va morir el rei va esclatar la primera guerra Carlina fruit de l’enfrontament de absolutistes que eren dirigits per Carles, el germà de Ferran i els liberals queseguien a Maria Cristina. La guerra va durar 7 anys i van perdre els carlins i es va posar fi a la guerra en el Conveni de Bergara.
3- El Regnat d’Isabel II:
La primera regent va ser la seva mare, Maria Cristina. Va haver problemes entre progressistes i moderats i al final la mare va lliurar el govern a Mendizábal cap dels progressistes. Es van desamortitzar les terres de l’església. Es vafirmar la constitució de 1837. La mare va haver de dimitir i va governar un gran militar anomenat general Espartero. Els dos grups(progressistes i moderats) es van unir fent u pronunciament que va obligar al general Espartero FUGIR D’Espanya ja que governava de forma autoritària. Això va fer que Isabel puges al tro amb només 13 anys. Durant una dècada els moderats van governar. Narváez va ser l’homemés fort de la reina. El 1845 es va aprovar una nova Constitució. L’estat s’organitzava de forma centralista. El 1848 es va fundar el partit demòcrata a Espanya que reivindicava el sufragi Universal. Va haver un gran pronunciament que el va dirigir 0’Donnell. Després del pronunciament el poder va caure a mans de progressistes i es va aprovar la llei de ferrocarrils.







4-El finaldel regnat d’Isabel II:
La crisis final del regnat va ser de 3 tipus.
Econòmica: revoltes l camp i a les ciutats
Polítics: Autoritarisme del govern que basava la seva continuïtat en la censura i la repressió
Socials: La vida privada de la reina era tema de parla pública
Els generals Serrano i Prim van acabar amb el govern de la reina. Va haver un govern provisional fins el 1869 on es vafirmar una nova constitució. El general Prim va tenir l’encàrrec de buscar un rei per Espanya i el príncep italià Amadeu de Savoia va acceptar el tro. El rei Amadeu va haver d’afrontar 2 problemes; una insurrecció a Cuba i una nova Guerra Carlina. El rei Amadeu va abdicar i les Corts van proclamar la Primera República. Van ser temps difícil i va sorgir el moviment cantonalista. Va haver una tercera...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS