asddrgtyhy

Páginas: 4 (797 palabras) Publicado: 20 de mayo de 2014
Objectius de la prova
Anàlisi, comprensió i producció de textos en llengua catalana i resposta a qüestions sobre llengua i literatura.


Les proves de Llengua catalana i literatura tenen lafunció fonamental d'avaluar les habilitats lingüístiques bàsiques dels estudiants preuniversitaris, independentment de quins siguin els estudis que vulguin cursar.


D'acord amb el Reial Decret1892/2008, de 14 de novembre (BOE 24.11.2008) els continguts avaluables en la prova d'accés a la universitat corresponen al segon curs de batxillerat.


Estructura de l'examen
Cadascuna de les proves durauna hora i mitja i consta de tres parts: en la primera s'avalua la comprensió de textos, en la segona l'expressió escrita i en la tercera es plantegen qüestions lingüístiques específiques.


Laprova consta de dues opcions, cadascuna de les quals està encapçalada per un text al qual fan referència algunes preguntes de la primera i la segona part. Els tipus de textos de les dues opcions sóncomplementaris: el primer text és literari i el segon d'un altre registre (científic, tècnic, jurídic, administratiu, humanístic, periodístic, publicitari, etc.). L'estudiant ha d'escollir una sola opció.El text literari podrà ser extret d'alguna de les lectures prescriptives fixades pel Departament d'Ensenyament.

En la primera part, les preguntes de comprensió pretenen avaluar la capacitatd'anàlisi i de síntesi de l'alumne, i també comprovar l'assoliment de les lectures literàries prescriptives. Es formularan diversos tipus de preguntes referides a algunes de les qüestions següents:Preguntes de lectura crítica.
Preguntes orientades a determinar el significat d'una paraula, locució, frase feta o expressió en el seu context.
Preguntes destinades a demostrar que l'estudiant ha entès lainformació rellevant que aporta el text, per mitjà de l'elaboració d'una síntesi breu o un esquema, d'una proposta de títol, etc.
Preguntes de lectura destinades a relacionar parts d'un text...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS