asdewrsda

Páginas: 3 (527 palabras) Publicado: 24 de octubre de 2013
Lluís Fontanillas Ferré 1r BAT A

QÜESTONARI UNITAT 1: ACTIVITAT FÍSICA I SALUT

1.-Defineix l'aportació energètica de l'organisme
És la manera que té l'organisme de produïrl'energia necessària per tal de funcionar.

2.-Quins són els nutrients necessaris per a l'obtenció de l'energia muscular?
Necessitem els glúcids o hidrats de carboni, els lípids, que es transformen enàcids grassos i les proteïnes que es transformen en aminoàcids.

3.-Que és l'ATP?
L'ATP o el trifosfat d'adenosina és compon d'una molècula d'adenosina i un complex de tres radicals fosfats.4.-Quines són les dues grans vies d'obtenció de l'energia i en què es diferèncien?
Hi ha el sistema aeròbic , que és aquell que es produeix amb consum d'oxigen durant el procès d'obtenció de l'energia. Idesprès hi ha el sistema anaeròbic, el qual consisteix en què el múscul obté l'energia de substàncies que no necessiten l'oxigen per alliberar l'energia que acumulem.

5.-Cita els factors mésimportants que cal tenir en compte per mantenir la salut.
Els factors més importants per mantenir la salut són els hàbits higènics, els alimentaris, els relacionats amb l'activitat física i la relaxació.6.-Explica què vol dir postura corporal i quines postures corporals s'han d'evitar en la vida diària.
La postura corporal és la característica que determina els moviments de cada persona.L'esquelet i, en genral, tot l'aparell locomotor, però tot i ser una estructura molt resistent, es pot malmetre molt fàcilment si se sotmet a tensions exessives o a postures incorrectes durant una maneradeterminada. Per evitar que es malmeti s'ha d'evitar seure d'una manera incorrecte, planxar amb els peus junts, portar la motxila nomès a un costat de l'esquena i dormir de costat.

7.-Què són elsprimers auxilis?
Els primers auxilis són l'assistència immediata i temporal que es presta a les persones que pateixen un accident o una indisposició sobtada.

8.-Quins són els principis d'actuació...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS