asdf

Páginas: 3 (594 palabras) Publicado: 21 de mayo de 2013
FONAMENTS TEÒRICS
La tècnica es basa en les diferències entre les parets cel·lulars dels bacteris Gram positius i Gram negatius.
La paret cel·lular dels bacteris Gram positius posseeix unagruixuda capa de peptidoglicà, a més de dues classes de àcids teicoics: ancorat en la cara interna de la paret cel·lular i unit a la membrana plàsmatica, es troba l'àcid lipoteicoic, i més en la superfície,l'àcid teicoic que està ancorat només en el peptidoglicà, també conegut com mureïna.
Al contrari, la capa de peptidoglicà dels Gram negatiu és prima, i es troba unida a una segona membrana plàsmàticaexterior, de composició diferent de la interna, per mitjà de lipoproteïnes. Té una capa fina de peptidoglicà unida a una membrana exterior per lipoproteïnes. La membrana exterior és feta de proteïna,fosfolípids i lipopolisacàrids.
Per tant, ambdós tipus de bacteris es tinyen diferencialment a causa d'aquestes diferències constitutives de la seua paret. La clau és el peptidoglicà, ja que és elmaterial que confereix la seua rigidesa a la paret cel·lular bacteriana, i els Gram positius el posseeixen en molta major proporció que els Gram negatius.
La diferència que s'observa en la resistènciaa la descoloració, es deu al fet que la membrana externa dels Gram negatius és soluble en dissolvent orgànic, com per exemple la mescla d'alcohol/acetona. La capa de peptidoglicà que posseeix ésmassa prima com per a poder retindre el complex de cristall violeta/iode que es va formar prèviament, i per tant aquest complex s'escapa, perdent-se la coloració blava. Però al contrari, els Grampositius, en posseir una paret cel·lular més resistent i amb major proporció de peptidoglicans, no són susceptibles a l'acció del solvent orgànic, sinó que aquest actua deshidratant els porus tancant-los, laqual cosa impedeix que puga escapar-se el complex cristall violeta/iode, i mantenint la coloració blava.


PASSOS A SEGUIR
-Recollir mostres.
-Fer l'estesa en espiral.
-Deixar assecar a...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Asdf
  • Asdf
  • Asdf
  • Asdf
  • Asdf
  • asdf
  • asdf
  • asdf

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS