asdfasdadas

Páginas: 5 (1136 palabras) Publicado: 4 de mayo de 2014
redel Mediterrani.
Holanda també a canvi del reconeixement de Felip d’Anjou com a rei d’Espanya, obté la possibilitat de fer negocis a les colònies Americanes però sobretot la garantia que França respectarà la seva independència (Encara que durant tot el s. XVIII la disputa entre França i Holanda obligarà a signar un grapat de Tractats de la Barrera, de les fortaleses que hi ha a la fronteraentre aquests dos estats, però la solució definitiva no arribarà fins al 1830 quan Anglaterra imposa la creació d’un nou estat; Bèlgica).
Àustria que accepta perdre la corona Espanyola a canvi dels territoris que aquesta tenia al Nord d’Itàlia.
França que obté la corona que manté l’imperi Americà (tot això per la dinastia dels borbons) i per França estrictament la possibilitat de comercia ambAmèrica i converteix a l’antic enemic, la monarquia Hispànica, en un nou aliat.
De manera que tothom content...tothom? No, un petit territori en un racó de la península Ibèrica es nega a acceptar les condicions de tant abatollant tractat entre totes les gran potències europees s’han posat d’acord; Catalunya contra el món.

Exercicis:
1. Fes aquest mapa. El títol és: “La guerra desuccessió-secessió de la monarquia Hispànica 1700-1713/14.
El títol s’escriu fora del marc del mapa. A la part superior esquerra (on comença el mapa): discret, negre i lletres separades. Cal emmarcar el mapa, que es fa vertical en un full. La llegenda va fora del mapa, a sota, en un rectangle tan llarg com el del mapa i lleugerament separat de l’emmarca’t del mapa. Els dos marcs és fan amb 0.8 i el perfil delscontinents també. Les fronteres i tot la informació escrita amb 0.2. Cal posar tots els noms menys els dels mar/oceans. El mar no es pinta i el mapa s’ha de pintar amb llapis de colors tots els noms en negre, 0.2, lletra separada i en un mateix sentit .
No cal fer l’escala.
Cal mirar un mapa d’Europa per completar la part que queda sota la llegenda.

Catalunya, després de 10 anys de guerra nopot acceptar les condicions que li proposa el tractat d’Utrecht. Ja que aquest instaurava a Felip V com a rei del nou estat borbònic; España. El model absolutista i centralista dels borbons no respectaria les institucions polítiques i les lleis del territori. Ara, ja no es buscarà un candidat a rei dels catalans sinó que pretenen una república independent. D’aquesta maner comença la guerra deseparació (secessió) entre Catalunya i España que enfrontarà els Catalans contra l’exèrcit espanyol i francès.
Els aliats dels catalans els han abandonat a la seva sort: Anglaterra ha utilitzat els catalans pels seus interessos i Àustria n podrà fer altra cosa que acollir els exiliats catalans quan aquests siguin derrotats.
Contra tot pronòstic Catalunya aconsegueix allargar la guerra durant unany. Però finalment es derrotada l’11 de setembre del 1714 quan les tropes de Felip V entren a sang i foc a Barcelona. La repressió serà dura i immediata i s’allargarà en el temps. El nou rei tractarà el territori com un país enemic i ocupat: primer amb l’empresonament i afusellament dels que han lluitat contra ell. Després amb la construcció d’una fortalesa per controlar i castigar a la capital delscatalans, la Ciutadella de Barcelona. I quan la guerra s’acaba del tot, quan al 1715 els borbons ocupen Mallorca, publiquen per Catalunya el Decret ed Nova Planta de 1716, on es liquiden les institucions d’autogovern catalanes, les seves lleis i es prohibeix l’ús del català en públic i en documents oficials.
E final del conflicte per molts significa que la modernitat política ha arribat a Españaamb els borbons, però els fets desmenteixen aquesta opinió ja que el país deixa de ser una potència internacional i comença el seu endarreriment econòmic.
Per Catalunya sorprenentment , al final de la guerra té un resultat xocant: políticament ha perdut tota capacitat d’autogovern, però nivell econòmic el nou estat unitari li ofereix una oportunitat de creixement econòmic.
Com que España...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • asdfasd
  • asdfasd
  • Asdfasda
  • Asdfasdas
  • asdfasd
  • asdfasd
  • Asdfasd
  • Asdfasd

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS