asdfasdfaf

Páginas: 14 (3323 palabras) Publicado: 30 de octubre de 2014
Els Germans Marx van ser un grup de còmics dels Estats Units que originàriament estava compost per cinc germans (entre parèntesis els noms artístics): Leonard (Chico), Adolph (Harpo), Julius (Groucho), Milton (Gummo) i Herbert (Zeppo).

L'èxit massiu els arribà gràcies a les obres I'll Say She Is (1923-1925), The Cocoanuts (1925-1928) i Animal Crackers (1928-1929).

Taula de continguts1 Components
2 Infantesa
3 Els inicis
4 Origen dels noms artístics
5 Hollywood
6 Filmografia
6.1 Pel·lícules dels Quatre Germans Marx
6.2 Pel·lícules dels Tres Germans Marx (sense Zeppo)
6.3 En solitari
7 Els Germans Marx i la literatura
8 Vegeu també
9 Referències
10 Enllaços externs

Components
Nom artístic Nom realData de naixement Data de la mort Edat
Chico Leonard 22 de març de 1887 11 d'octubre de 1961[1] 74
Harpo Adolph (després de 1911: Arthur) 23 de novembre de 1888 28 de setembre de 1964[2] 75
Groucho Julius Henry 2 d'octubre de 1890 19 d'agost de 1977[3] 86
Gummo Milton 23 d'octubre de 1892 21 d'abril de 1977[4] 83
Zeppo Herbert 25 de febrer de 1901 30 de novembre de 1979[5]78
Infantesa

Nascuts a la ciutat de Nova York, els germans Marx eren fills d'immigrants jueus provinents d'Alemanya. La mare, Minnie Schönberg, havia nascut a Dornum (Frísia oriental) i el pare, Simon Marrix, que després es canvià el nom pel de Sam Marx, era nadiu d'Alsàcia (França) i sastre de professió. La familia vivia al barri de Yorkville, el qual està situat a l'Upper East Side i enaquella època era força pobre.
Els inicis

El talent musical dels germans era degut a la seva pertinença a una família de tradició artística. Harpo estava especialment dotat, de manera que podia tocar pràcticament qualsevol instrument, encara que la seva especialitat era l'arpa, d'on prové, segons una teoria, el seu nom artístic. Podem veure'l tocant l'arpa en diverses pel·lícules. En Chico fou unexcel·lent i histriònic pianista, i en Groucho tocava la guitarra, el banjo i l'harmònica en ocasions puntuals.

Els seus inicis foren en espectacles de vodevil. Groucho debutà el 1905, bàsicament com a cantant. El 1907 ell i Gummo van cantar junts, i amb Mabel O'Donnell van formar Els tres rossinyols. L'any següent, Harpo es va convertir en el quart rossinyol.

El 1910 el grup es va ampliar,i van participar-hi la mare i la tia Hannah. Van canviar el nom pel de Les sis mascotes. Durant una actuació a l'Opera House de Nacogdoches (Texas), hi va haver una interrupció a causa d'uns forts cops produïts a l'exterior, a la carretera. L'audiència es va precipitar fora per veure què passava i, quan va tornar, Groucho va començar a insultar el públic dient "Nacogdoches és ple d'escarabats", ialtres floretes contra aquest poble i l'estat de Texas. Però en comptes d'empipar-se, el públic va esclatar en riallades, per la qual cosa la família va començar a estudiar la possibilitat d'explotar les facultats còmiques del grup.

A poc a poc les actuacions van evolucionar i, juntament amb les cançons apareixien alguns números còmics, generalment petites comèdies musicals, com aquella d'unaescola en la qual Groucho encarnava un professor amb marcat accent alemany i els alumnes eren Harpo, Gummo i, des de 1912, Chico. L'última versió del número de l'escola, anomenat De nou a casa, va ser escrita per Al Shean. En aquesta època Gummo es va veure obligat a deixar el grup per lluitar en la Primera Guerra Mundial. Zeppo el va reemplaçar en els últims anys d'espectacles de vodevil, i es vaincorporar a la nova etapa a Broadway i a les pel·lícules que van venir a continuació.

Durant la Primera Guerra Mundial, als Estats Units va créixer el sentiment antigermànic, i per això la família va intentar ocultar el seu origen alemany. Harpo va canviar el seu autèntic nom de pila, Adolph, per Arthur, i Groucho va deixar de fer papers de personatges alemanys.

Per aquell temps els...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS