asdfasdfsdf

Páginas: 15 (3730 palabras) Publicado: 20 de abril de 2014
Moisès Figols Rial 01/2014 ECONOMIA DE L’EMPRESA.
TEMA 5: EL DEPARTAMENT DE RECURSOS HUMANS
El departament de recursos humans és aquell que s’encarrega de tot el que té a veure amb l’element humà de l’empresa, independentment del departament que es trobin. El departament de recursos humans busca que l’element humà sigui el màximde productiu i eficaç. Aquest departament s’encarrega de la selecció i contractació de personal per a cada departament, amb l’organització de formació per adaptar els treballadors a la feia i als canvis que es produeixen. S’encarrega de tots els tràmits administratius que afecten els empleats i influeix en la seva cura i defensa.
L’element humà és el tret diferenciador de les empreses, ésl’element únic irrepetible de l’organització. Envoltar-se d’un bon equip de professionals comporta un avantatge competitiu clar en el mercat.
L’ intel·ligència emocional ens l’habilitat que ens permet que ens permet conèixer i dominar els nostres propis sentiments.
FUNCIONS QUE REALITZA:
1- Organització i planificació del personal.
2- Selecció i contractació de personal.
3- Formació de recursoshumans.
4- Administració personal.
5- Relacions laborals.
6- Salut laboral
7- Control de personal.

1) ORGANITZACIÓ I PLANIFICACIÓ DEL PERSONAL
Consisteix a planificar plantilles en funció de l’organització de l’empresa, descriure el perfil professional dels treballadors, dissenyar llocs de treball oportuns, definir les funcions i responsabilitats, preveure les necessitats dels treballadors amitjà i llarg termini, i analitzar els sistemes retributius i de promoció interna.
Hi ha empreses que basen l’organització i la planificació del treball de les seves plantilles en les competències la laborals. ( Gestió per competències)
Això es la manera que tenen algunes empreses de gestionar el seu personal de manera que els llocs de treball s’ocupen per a persones amb un ampli ventall decompetències, ja siguin tècniques, professionals, socials...perquè el treballador es pugui adaptar a totes les situacions de l’entorn de l’empresa.
Al treballador se li demana que sàpiga treballar amb equip i sigui multidisciplinari.
2) SELECCIÓ I CONTRACTACIÓ DE PERSONAL
S’inicia determinant el perfil exacte de la persona idònia que ha d’ocupar la vacant o el nou lloc de treball. Per això , espot elaborar un professiograma: un gràfic en què es detallen totes les qualitats personals que ha de tenir la persona candidata.
Si la contractació es fa per competències s’haurà de definir prèviament el perfil de competències de lloc que s’ha de ocupar, és a dir, marcar uns estàndards. ( competències tècniques,funcionals,professionals i socials que s’han de tenir.)
Es té que reclutarcandidatures, cosa que es pot fer dintre o fora de les empreses, mitjançant anuncis o empreses de treball temporal. Un cop s’ha realitzar el reclutament, caldrà realitzar el procés de selecció mitjançant l’anàlisi de les dades del currículum vitae o de les entrevistes personals.
Si es vol fer una contractació tenint en compte les competències també hem de: Entrevistar els candidats d’una manera distesa ambtècniques adequades, com la l’entrevista d’incidents crítics, que es basa en el fet de posar el candidat en possibles situacions en les quals es pot trobar i com les resol. Serveix per conèixer les competències d’una persona, és a dir, si serà adequada o no. Llavors es tria la persona que hagi mostrat més adequació al lloc de treball que s’ofereix. Finalment es contracta definitivament la personasi durant el període de prova ha respost a les expectatives previstes.
3) FORMACIÓ DE RECURSOS HUMANS
Permet que el personal de l’empresa pugui adaptar-se als canvis que es produeixen a la societat, així com els avenços tecnològics. L’empresa ha de buscar l’equilibri entre el cost de formació i l’expectativa dels resultats. Una de les noves formes de formació en l’empresa és l’educació...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS