asdfg

Páginas: 9 (2097 palabras) Publicado: 27 de noviembre de 2014
LES MATÉRIES PRIMERES

La majoria de productes que ens envolten han seguit un llarg procés de transformació, des de l’extracció d’unes primeres matèries provinents majoritàriament de la natura que són transformades per diferents indústries, fins que són emmagatzemades i distribuïdes als punts de comercialització. Per tant direm que una matèria primera és tota substància que mitjançant unprocés de transformació esdevé un producte útil per a viure millor i poder desenvolupar activitats d’una manera més adequada.
Matèries primeres d’origen vegetal:
Molts dels productes vegetals alimentaris que consumim i que provenen de cultius, han de passar per un procés industrial més o menys complex, com la recol·lecció, la selecció, la manipulació, la transformació o l’envasa’t. Però apart del’alimentació hi ha molts productes que s’obtenen de la transformació de primeres matèries vegetals, com algunes fibres, gomes, carburants, etc.
Matèries primeres d’origen animal:
Molts dels productes animals alimentaris que consumim i que provenen de la ramaderia o la pesca, també han passat per un procés industrial més o menys complex fins arribar als punts de consum, i per tant per a aquestesindústries aquests productes seran considerats primeres matèries. Tanmateix, apart de l’alimentació hi ha molts productes que provenen de la transformació primeres matèries animals, com algunes fibres, sabates, productes farmacèutics, etc.
De les matèries primeres als materials que usem:
Els processos de transformació de les matèries primeres en els materials que habitualment fem servir hanevolucionat al llarg de la història. Antigament, tots aquests processos eren artesanals, basats en l’habilitat dels treballadors, que realitzaven el procés sencer. De manera successiva, i sobretot a partir de la revolució industrial del segle XVIII, els processos de transformació han esdevingut més eficients i ràpids. També s’han aconseguit preparar molts més materials que en altres èpoques, a mésd’aprofitar, per preparar-ne d’altres, molts dels residus que s’originen en la transformació de les matèries primeres. Processos de transformació






























LES FONTS D’ENERGIA TRADICIONALS

Què és l’energia tradicional?




Què és el carbó?
El carbó és una roca sedimentària d’origen orgànic que es fa servir principalment com a combustible fòssil pelseu elevat poder calorífic gràcies a que té un contingut majoritari de carboni.

Històricament, va ser el carbó la font d’energia que va impulsar a nivell mundial la primera fase de la industrialització, però amb el canvi de segle de mica en mica el petroli va anar substituint el carbó als Estats Units i posteriorment als països europeus més industrialitzats.
Les principals raons d’aquest canvisón l’encariment dels preus del carbó, influït notablement per la mà d’obra necessària per a la seva explotació i el constant augment dels salaris dels miners, l’aparició d’una àmplia gamma de consum de derivats del petroli a causa de la creixent motorització i la facilitat de manipulació d’aquests productes davant els problemes relacionats amb la neteja i incomoditat de l’ús dels carbons.
Amés, el contingut energètic dels combustibles derivats del petroli és més gran que el del carbó.
No obstant això, a llarg termini i comparat amb el petroli i el gas natural, el carbó ha millorat la seva posició com a font d’energia fòssil més disponible en tot el món, ja que hi ha reserves suficients per a més de 200 anys encara que la producció augmenti.
Les utilitzacions més habituals del carbósón la producció d’electricitat, la siderúrgia i la calefacció en els sectors residencial, de comerç i serveis. En la història més recent, el consum mundial de carbó va augmentar en el període 1973-1985, coincidint amb el període de crisis petrolieres.
El problema més difícil de resoldre amb el carbó és l’alta taxa de generació de CO2 per unitat d’energia, encara que hi ha tecnologies...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Asdfg
  • Asdfg
  • Asdfg
  • asdfg
  • Asdfg
  • asdfg
  • asdfg
  • asdfg

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS